To vulkaner generer flytrafikken

Askeskyer fra vulkaner i Chile og Eritrea forstyrrer i øjebliket flytrafikken på tre kontinenter. Det er vulkanen Nabro i Eritrea og den chilenske vulkan Puyehue, der i øjeblikket genererer flytrafikken i Sydamerika, Østafrika, Mellemøsten og Australien.

Vulkansk aktivitet i Sydamerika og Østafrika forstyrrer i øjeblikket flytrafikken på tre kontinenter.

Den chilenske vulkan Puyehue gik i udbrud allerede den 4. juni og har siden dette tidspunkt sendt aske op i en højde af 10 kilometer. Det har betydet, at lufthavne i Bariloche. Buenos Aires Cordobai Argentina i første omgang har været lukket.

Siden bredte askeskyen sig og ramte områder i Brasilien (Iguasso Falls og Porto Allegre), Chile (Santiago), Paraguay (Ascunsion)og Uruguay (Montevideo).

Askeskyen har efterfølgende bredt sig forbi Antarktis og nåede Australien og New Zealand den 11. juni, hvor den nu har huseret i snart fire døgn med store problemer til følge for flytrafikken i området.

Seneste informationer fra det australske luftfartsselskab Qantas er, at op imod 45.000 flypassagerer har været generet af askeskyen. Qantas bekræfter, at alle fly til og fra Adelaide, Perth, Sydney, Canberra og Melbourne vil blive opereret den 15. juni – det samme gælder selskabets fly til Johannesburg.

Fly til og fra New Zealand er aflyst indtil den 15. juni kl. 24.00, mens fly til og fra Tasmanien vil være ramt af aflysninger frem til kl. 11.00 samme dag.

Heruodver er det stadig usikkert, om Qantas kan mellem Sydney og Buenos Aires den 15. juni.

Også vulkan-askesky i Østafrika

Det er ikke kun den chilenske vulkan, der driller genererer flytrafikken. I Eritrea er vulkanen Nabro i Rødehavs-regionen gået i udbrud sent søndag aften. Den har indtil videre sendt aske op i en højde af 13,5 kilometer, hvilket har påvirket flytrafikken i det østafrikanske region.

Tirsdag meddelte Etiophian Airlines, at selskabets flyafange til det nordlige Ethiopien, Khartoum og Djibouti var berørt af aske-aflysningerne.

However, German airline Lufthansa said Thursday evening it had cancelled flights to Eritrea and Ethiopia. Herudover har Lufthansa aflyst flere afgange til Eritrea og Etiopien.

Det forventes, at den østafrikanske askesky vil sprede sig østover og ramme dele af Egypten, Sudan, Eritrea, Etiopien, Djibouti, Somalia, Israel, Jordan, Yemen, Saudi Arabien og Irak.