Tocifret vækst på Bornholm

Folkemødet på Bornholm var med til at give øens lufthavn en vækst på mere end 25 procent og over 20.000 passagerer i juni, ligesom årets første seks måneder bød på tocifret vækst.

For tredje år i træk husede Allinge på Nordbornholm i dagene 13. til 16. juni demokratifestivalen Folkemødet. Og efter en lidt stille start i 2011 og 2012 fik folkemødet i år sit store gennembrud med over 60.000 deltagere. Ikke alle deltagere tog flyet til øen, men mange især politikere, organisationsfolk og journalister valgte at benytte sig af den luftbro, som Danish Air Transport etablerede i dagene fra den 13. til den 16. juni.

Og Folkemødet skal sandsynligvis tilskrives en stor del af forklaringen på, at Bornholms Lufthavn i juni havde 21.405 passagerer og en vækst på 26,4 procent i forhold til samme måned året før.

En anden del af forklaringen på den flotte juni måned skal også findes i at Bornholm sammen med andre mindre provinslufthavne bliver stadig mere populære for charterrejsende at starte rejsen fra. I stedet for store stressende lufthavne som Kastrup eller Billund foretrækker stadig flere mikroput-lufthavne som Odense og Bornholm. Spies flyver i år fra Bornholm til blandt andet Mallorca og Antalya.

Lige under 100.000 passagerer
Ser man på alle første halvårs seks måneder, så kan lufthavnen samlet set notere sig en vækst på knap 11,5 procent i forhold til første halvår 2012. Det betyder at lufthavnen kommer op på lige under 100.000 passagerer.

Med en god sommer kan lufthavnen dermed komme meget tæt på eller over 200.000 passagerer for hele året.

Danish Air Transport er ene om at betjene indenrigsruten til København. DAT overtog ruten få timer efter at den hidtidige operatør, Cimber Sterling, gik konkurs den 3. maj sidste år. I første omgang erstattede DAT Cimber Sterlings 10 daglige rotationer med kun fire rotationer. Men efter et tæt samarbejde med det bornholmske erhvervsliv, er DAT i dag oppe på otte daglige flyvninger på hverdage.