Togrejsen nu tilgængelig i Google Maps

Rejseplanen og Google Maps har lanceret den første europæiske rejseportal for offentlig transport. Det vil gøre det muligt at søge tidsplaner for kollektiv trafik i hele Danmark via Google Maps.

Rejseplanen og Google har indgået et opsigtsvækkende samarbejde med lancering af Europas første rejseportal for offentlig transport. Det er to af danskernes vigtigste søgeværktøjer på nettet, der kombineres.

Systemet hedder Google Transit og er allerede nu tilgængeligt i en såkaldt beta-version. Rejseplanen har leveret data til applikationen, hvorefter Google og schweiziske Netcetera har skabt programmet.

Med Google Transit er det blevet muligt at søge direkte i tidsplaner for kollektiv trafik i hele Danmark via Google Maps, hvilket i praksis vil sige Google.

“Danskerne søger lokalt. Omkring 30 procent af alle søgninger handler om at finde en butik, en restaurant eller en station i et lokalområde, og derfor er kombinationen af information om kollektiv trafik, geografi og internet så smuk,“ siger Peter Friis, der er landechef for Google i Danmark.

Rejseplanen og Google oplyser, at den sidste finpudsning af Google Transit stadig pågår, men at man forventer indenfor et par uger at have alle detaljer på plads – og dermed et fintunet system.

Link: Google Transit | København – Aalborg