- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

Travl sommer i Aalborg Lufthavn

Lidt flere end 127.000 passagerer rejste igennem Aalborg Lufthavn i juli, hvilket var 2,1 procent færre end i 2019. Indenrigstrafikken gik 25 procent frem og chartertrafikken ligeså meget tilbage.

I april og maj var trafikken så stærk i Aalborg Lufthavn, at man nåede over niveauerne fra samme måneder i 2019. Sådan har det dog ikke været de seneste to måneder, hvor passagertallene har været lige under 2019-niveauet.

I juli rejste 127.269 passagerer gennem terminalen i den nordjyske lufthavn, og det var 2,1 procent færre end de 130.039 rejsende, der blev registreret i juli 2019, som var det sidste år før coronapandemien.

Tendensen er den samme som de foregående måneder, hvor der er en særdeles gunstig udvikling i indenrigstrafikken, mens den internationale rute- og chartertrafik endnu ikke er helt tilbage med samme passagertal som før pandemien.

København og Bornholm hitter
Indenrigsruten til København og sæsonruten til Bornholm repræsenterede i juli godt halvdelen af passagererne, idet 59.272 passagerer rejste indenrigs til eller fra Aalborg Lufthavn. Det var en del flere end de 47.715, der rejste på indenrigsruterne i juli 2019 og svarer til en vækst på 24,2 procent.

“De mange daglige afgange til København har ikke kun givet mulighed for korte ferieture til hovedstaden. Det har også givet rigtig gode muligheder for at rejse ud i resten af verden med de videre forbindelser fra CPH. Vi ser flere og flere, der selv arrangerer deres rejse med fly og hotel, og hvor en mellemlanding ikke betyder noget for deres rejseoplevelse,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Antallet af indenrigsrejsende kunne givetvis have været større, hvis ikke SAS-piloterne havde strejket, selvom flyvningerne til og fra Aalborg stort set slap fri af konflikten. Men til gengæld var der begrænsede muligheder for at rejse videre fra København i den 15 dage lange konfliktperiode.

25 procent færre charterpassagerer
I juli blev der registreret 25.258 på charterflyvninger til og fra Aalborg Lufthavn. Det var færre end de 33.820 charterrejsende, der fandt vej til Aalborg Lufthavn i samme måned 2019, hvilket svarer til en tilbagegang på 25,3 procent. Det skyldes dog ikke mindre rejselyst, da der var en særdeles høj belægning på alle charterflyvningerne.

Udbuddet af charterflyvninger i sommeren 2022 har ikke været på niveau med 2019, og herudover har pilotstrejken i SAS også kostet nogle passagerer i dette segment.

Reduceret KLM-kapacitet
Til gengæld var tilbagegangen i udenrigsrutetrafikken ikke så stor som i chartersegmentet. Der var i juli 11,9 procent færre passagerer i forhold til juli 2019, hvor 48.504 udenrigspassagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn. I dette års juli blev det til 42.728 rejsende.

At udenrigsrutetrafikken ikke præsterede bedre hænger sammen med en række kapacitetstilpasninger hos KLM på grund af overbelastning i Amsterdam Schiphol Airport.

“Udenrigstrafikken har været påvirket af kapacitetsudfordringerne i Amsterdam, hvor de fire daglige og næsten fyldte KLM-afgange desværre er blevet reduceret en hel del. Ser vi til gengæld på ruten til Napoli med Volotea, har der hele måneden igennem været sat større fly ind for at følge med efterspørgslen. Alle fly har været stort set fyldte, så der er ingen tvivl om, at vi har manglet en rute til Syditalien. Jeg tror, at vi kan forvente flere nye og spændende destinationer i fremtiden,” vurderer Niels Hemmingsen.

 

Relaterede artikler:

Største indenrigstrafik i Aalborg Lufthavn siden 2014

Skandinavisk premiereflyvning fra Aalborg Lufthavn

Atter over 100.000 passagerer i Aalborg Lufthavn