KLM-fly på forpladsen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Atter over 100.000 passagerer i Aalborg Lufthavn

I marts rejste 101.621 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn, hvilket er denfjerde måned siden coronapandemiens start med så høje passagertal. Det svarer til 83,3 procent af 2019-niveauet.

Normaliteten er efterhånden ved at indfinde sig i Aalborg Lufthavn efter to år med COVID-19, der gennem 24 måneder har sat sine spor i den nordjyske lufthavns trafiktal.

Mundbindskravet er forsvundet i lufthavnen samt hos de tre selskaber på indenrigsruten til København, og i marts var der 67.836 indenrigsrejsende, hvilket var blot 4,9 procent færre end de 71.192 passagerer, der i 2019 havde købt billet til en indenrigsflyvning.

I de kommende måneder kan der givetvis komme endnu mere fart på indenrigstrafikken, da DAT den 24. marts har genoptaget sæsonruten til Bornholm med tre til fire ugentlige afgange.

“Vi ser en positiv fremgang i indenrigstrafikken, som vi forventer når over 2019-niveauet i løbet af de næste måneder, ligesom vi så tilbage i sidste halvdel af 2021. Det er godt hjulpet på vej af de ugentlige afgange til Bornholm, men vi ser også en stigning i rejseaktiviteten i erhvervslivet, hvor ruten til København spiller en meget stor rolle, på samme måde som Amsterdam, når rejsen går udenfor de danske grænser,” forklarer Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Stigende international rutetrafik
Mens indenrigstrafikken ikke har været så hårdt ramt under coronapandemien, har det set anderledes ud med de internationale rute- og charterflyvninger, der har været meget påvirket af rejserestriktionerne og den deraf følgende lavere efterspørgsel.

Men nu er der også kommet gang i denne del af passagersegmentet, da SAS atter flyver til Oslo, mens Ryanair er i gang på ruterne til London, Stockholm og Kaunas.

På udenrigsruterne blev der i marts registreret 23.882 passagerer, og af disse var 44 procent rejsende med KLM på ruten til det store trafikknudepunkt i Amsterdam-Schiphol Airport. KLM-ruten er nu tilbage på fire daglige afgange.

Antallet af internationale rejsende er dog stadig kun på 65 procent af 2019-niveauet, men det ændrer sig givetvis i løbet af de kommende måneder, hvor Corendon Airlines og SunExpress i april åbner ruterne til Antalya samtidig med, at antallet af charterflyvninger øges betydeligt. Herudover kommer spanske Volotea i begyndelsen af maj med en rute til Napoli.

“Vi er mere end klar til igen at opleve den summende rejseglæde i en fyldt terminal, hvor personalet, uden mundbind eller visir, kan give en god service,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Fremgang på 37 procent i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn: Januar var påvirket af omikron

Passagerstigning på 51 procent i Aalborg Lufthavn