Foto: Aalborg Lufthavn

Største indenrigstrafik i Aalborg Lufthavn siden 2014

I Aalborg Lufthavn er indenrigsruterne til København og Bornholm i topform. I alt 78.690 passagerer benyttede indenrigsflyene i juni, og det var det største antal i en juni måned siden 2014.

Nordjyderne har for alvor fundet vej til Aalborg Lufthavn, når der skal rejses mellem landsdelene. Det er blandt andet konkurrencen mellem SAS, Norwegian og DAT, der har sikret, at billetpriserne ligger på et niveau, der i et eller andet omfang flytter passagerer til flyene fra tog og bil.

I juni blev der registreret 78.690 indenrigspassagerer i Aalborg Lufthavn, hvilket illustrerer udviklingen. Det er 11,7 procent flere end i juni 2019, og man skal helt tilbage til 2014 for at finde en juni med flere indenrigsrejsende. Dengang var der 78.862 passagerer ombord på indenrigsflyene.

Med 8.250 flere indenrigsrejsende i forhold til 2019 er der grund til fortsat optimisme i den nordjyske lufthavn.

“Indenrigstrafikken er fortsat et godt stykke over 2019-niveuaet, og vi forventer, at både Bornholm og København bliver nogle store trækplastre sommeren igennem,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Færre rute- og charterpassagerer i forhold til 2019
Samlet var der i juni 139.723 rejsende gennem den nordjyske lufthavn, da der også var et betydeligt antal internationale rejsende med enten rute- eller charterfly.

I alt var der 2.257 færre passagerer  i Aalborg Lufthavn i juni sammenlignet med samme måned i juni, og det svarer til en beskeden tilbagegang på 1,6 procent.

Den internationale rutetrafik faldt med 11,2 procent til 41.981 passagerer, og i chartertrafikken var der en nedgang på hele 23,5 procent, idet der blot var 17.052 charterrejsende i dette års juni mod 22.282 i juni 2019.

I de kommende måneder og i vintertrafikprogrammet er der dog udsigt til, at der kommer mere volumen i den internationale trafik. Spanske Volotea har i begyndelsen af maj åbnet en rute til Napoli, og Corendon har valgt at udvide den nye Antalya-rute til at blive helårsrute, Herudover vil TUI for første gang tilbyde Lanzarote fra november.

“Vi har derfor allerede nu udsigt til et rigtig godt vinterprogram,” lyder det optimistisk fra Niels Hemmingsen.

 

Relaterede artikler:

Tredjestørste maj i lufthavnens 84-årige historie

Atter over 100.000 passagerer i Aalborg Lufthavn

Fremgang på 37 procent i Aalborg Lufthavn