Tredje europæiske luftfartskonkurs i maj

Det spanske flyselskab Mint Airways, der blandt andet fløj for en række nordiske charterselskaber, er gået konkurs. Det er den tredje europæiske luftfartskonkurs i maj.

Det spanske flyselskab Mint Airways gik i sidste uge konkurs, og dermed bliver maj en dramatisk måned i europæisk luftfart med hele tre konkurser.

Mint Airways blev stiftet for knap tre år siden og opererede to Boeing 757-fly på wetlease-kontrakter for en række charter- og ruteselskaber, heriblandt nordiske selskaber som TUIfly Nordic og Novair, der begge flyver for danske charterselskaber. De spanske lavprisselskaber Vueling og Spanair var også blandt Mint Airways’ kunder. Spanair gik selv konkurs i januar i år. Den konkurs og den generelle økonomiske krise i Spanien betød mindre aktivitet for selskabet, og det var medvirkende til selskabets endeligt.

Den endelige løkke om halsen på selskabet blev et mislykket forsøg på at få en ny investor ombord.

Dramatisk måned
Konkursen er den tredje luftfartskonkurs i Europa i maj måned. Kun tre dage inde i maj smed danske Cimber Sterling som bekendt håndklædet i ringen, og for en uge siden var det Cimber’s søsterselskab Skyways, der indgav konkursbegæring. Dermed bliver maj måned den mest dramatiske på konkursfronten i Europa i år.

Tidligere i år er europæiske selskaber som Cirrus Airlines, Spanair og ungarske Malev gået konkurs, og de tre konkurser i maj måned bliver formentlig ikke de sidste i år.