Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Tredje Ryanair basefly på vej til Billund

Ryanair bekræfter selskabets beslutning om at placere et tredje basefly i Billund Lufthavn i løbet af højsæsonen.

På et velbesøgt pressemøde kunne Ryanair-bossen Michael O´Leary i begyndelsen af december måned 2011 annoncere Billund Lufthavn som det irske lavprisflyselskabs 48. base i Europa.

Det betød, at Ryanair den 22. marts sidste år stationerede to Boeing 737-800 flyi den syddanske internationale lufthavn. Baseetableringen betød nye ruter til Korfu, Zadar (Kroatien), Krakow, Venedig samt Carcasonne i Frankrig. Sidenhen kom der også en rute til Budapest samt en ny rute til Chania (Kreta), der åbner den 24. april i år. Dermed vil Ryanair udbyde 21 ruter fra Billund Lufthavn i sommertrafikprogrammet.

Men det er tilsyneladende ikke længere tilstrækkeligt med to basefly til at dække efterspørgslen i det jyske marked. I højsæsonen vil Ryanair derfor udvide med et ekstra basefly i Billund. Flyet vil således overnatte i lufthavnen sammen med de to øvrige basefly, men vil formentlig ikke være bemandet med lokalt personale.

“Ryanair vil basere et tredje fly i Billund Lufthavn i hele juli måned for at kunne imødekomme den store sæsonmæssige efterspørgsel,“ siger Ryanairs talskvinde Michelle Lowe til CHECK-IN.dk.

Det betyder helt konkret, at samtligeRyanair-ruter fra Billund får tilføjet en ekstra ugentlig afgang i juli måned. Som eneste destination få ruten til Edinburgh tilføjet to ekstra rotationer.

Skabe attraktive rammer
Efter etableringen af basen i Billund Lufthavn er Ryanairs passagertal vokset til 720.000 i 2012, hvilket svarer til 44 procent af lufthavnens udenrigsrutetrafik.

Ved sit seneste besøg i Billund Lufthavn udtalte Michael O´Leary, at den syddanske lufthavn har potentiale til op imod 2 mio. passagerer fra Ryanair. Ved flere lejligheder har Ryanair-bossen også omtalt BLL som “Danmarks bedste lufthavn“ på grund af faciliteter og ekspansionsmuligheder.

Billund Lufthavn harherudover opført en såkaldt “kold“ hangar, som Ryanair har lejet til lettere vedligeholdelse af selskabets fly.

Med beslutningen om at basere et tredje basefly i Billund Lufthavn i højsæsonen, er Ryanair kommet et skridt nærmere ambitionen om en fast operation af tre fly fra BLL.