(Foto: Morten Lund Madsen)

Turkish Airlines dagligt til Jylland

Fra næste sommer får Billund og Aalborg daglig forbindelse til Istanbul med hastigt ekspanderende Turkish Airlines.

Turkish Airlines ekspanderer kraftigt over hele verden. Ruter til nye destinationer åbnes i hastigt tempo samtidig med at eksisterende ruter får tilført ekstra kapacitet. Denne vækstiver kommer endnu engang lufthavnene i Billund og Aalborg til gavn. Fra slutningen af april næste år vil Turkish Airlines øge sin betjening af de to lufthavne fra fem til seks ugentlige flyvninger til Istanbul. Og fra slutningen af juni næste år går selskabet op på daglig forbindelse mellem Jylland og Tyrkiet.

Lige siden opstarten i 2012 har der været tale om en trekantsrute, hvor der på nogle dage er blevet fløjet Istanbul – Billund – Aalborg – Istanbul og nogle dage den anden vej rundt. I den kommende sommer vil Turkish Airlines videreføre dette koncept. Fra april vil hver af de to jyske lufthavne have tre direkte ankomster fra Istanbul og tre direkte afgange til Istanbul. De tre øvrige dage flyves via den anden lufthavn. Der flyves fra Tyrkiet alle dage undtagen mandag og fra Danmark alle dage undtagen søndag.

På tirsdage, torsdage og søndage kommer flyet direkte til Aalborg og på onsdage, fredage og lørdage kommer det direkte fra Istanbul til Billund. På tirsdage, torsdage og fredage går turen direkte tilbage fra Aalborg og på mandage, onsdage og lørdage går turen direkte fra Billund til Istanbul.

Mange forespørgsler
Fra 28. juni tilføjes en tur fra Istanbul til Billund og videre til Aalborg på mandage og en tur direkte fra Aalborg til Istanbul på søndage. Det betyder at Aalborg får tre og Billund får fire direkte fly fra Turkish Airlines hastigt voksende trafikknudepunkt i Istanbul Atatürk-lufthavnen. Den anden vej får Aalborg fire direkte fly og Billund får tre.

Forklaringen på Turkish Airlines’ planlagte kapacitetsudvidelse skal ikke overraskende findes i øget interesse for ruten.

”Vi udvider, fordi vi har haft mange forespørgsler på flere afgange fra Aalborg, og fordi vi generelt er meget tilfredse med efterspørgslen,” siger Hatice Pinar, general manager for Turkish Airlines i Aalborg.

Med mere end 250 destinationer på rutekortet er Turkish Airlines et af de selskaber i verden, som flyver til flest destinationer.

Et Boeing 737-fly fra Turkish Airlines i Aalborg Lufthavn. Foto: Morten Lund Madsen.