Turkish Airlines ekspanderer i Norden

Turkish Airlines øger til foråret sin tilstedeværelse i Norden med i alt otte ekstra flyvninger til to nordiske destinationer.

Fra slutningen af marts næste år udvider Turkish Airlines sin betjening af ruterne fra Istanbuls Ataturk Lufthavn til Oslo og Helsinki. Begge ruter udvides fra 14 til 18 ugentlige flyvninger. Ved siden af Oslo og Helsinki, så flyver Turkish Airlines i Norden også til Stockholm, Gøteborg, Billund, Aalborg og København.

Udvidelsen af kapaciteten på de to nordiske ruter er en del af en storstilet forårsekspansion fra Istanbuls Ataturk-lufthavn. Turkish planlægger således i løbet af foråret og forsommeren at åbne to nye europæiske destinationer og øge kapaciteten på 19 eksisterende europæiske ruter. I alt knap 70 ekstra flyvninger til og fra Istanbul Ataturk Lufthavnen.

I skyggen af Emirates
Turkish Airlines er to år i træk blevet kåret til Europas bedste flyselskab i den prestigefyldte Skytrax-undersøgelse. Selskabet vokser kolossalt og åbner i hastigt tempo ruter til nye destinationer over hele verden. Rent omtalemæssigt står selskabet dog en anelse i skyggen af de tre højprofilerede mellemøstselskaber Emirates, Qatar Airways og Etihad. Men når det kommer til ekspansionshastighed og passagervækst, så bør Turkish Airlines regnes i samme vægtklasse. Istanbul Ataturk er da også med hastige skridt ved at blive et trafikknudepunkt, der kan måle sig med Dubai.

Tidligere i år satte Turkish Airlines et Airbus A330 langdistancefly ind på den ene af sine tre daglige flyvninger mellem København og Istanbul. Det betyder, at business class-rejsende får lie-flat sæder på den tre timer lange flyvetur.