Turkish Airlines fordobler på jyske ruter

Fra sommertrafikprogrammet vil Turkish Airlines flyve fem gange om ugen til Istanbul fra Aalborg og Billund. Samtidig kommer der større fly rute på ruten.

Turkish Airlines tager fra sommertrafikprogrammet 2014 det næste skridt i ekspansionen på det danske marked. Det sker ved at øge fra tre til fem ugentlige afgange på trekantsruten til Istanbul fra Aalborg og Billund.

Siden den 9. juli 2012 har Turkish Airlines fløjet tre gange om ugen, på mandage, onsdage og lørdage, mellem de to jyske lufthavne og Istanbul. Fra den 31. marts flyves alle ugens dage med undtagelse af torsdag og søndag.

Hidtil har der været benyttet et Airbus A319-fly med plads til 126 passagerer, men samtidig med opgraderingen til fem ugentlige afgange vil det tyrkiske flyselskab indsætte Boeing 737-800 fly med 165 sæder, hvoraf de 20 er på Business Class.

Dermed øges kapaciteten principielt fra 756 sæder om ugen til i alt 1.650. Det er en vækst på 118 procent og dermed mere end en fordobling af den nuværende kapacitet.

Det skal dog siges, at Turkish Airlines i løbet af 2013 en del gange har indsat større kapacitet på flyvningerne, når der har været store grupper booket ind. Der har blandt andet været benyttet A320, A321 og Boeing 737-800.

Salget åbner om få dage
Ser man nærmere på trekantsrutens trafiktal har der de 10 første måneder af 2013 været lige i underkanten af 30.000 rejsende på ruten, hvoraf 20.000 har fløjet frem og tilbage fra Billund, men lidt færre end 10.000 er kunder med udgangspunkt i Aalborg Lufthavn.

Hos Turkish Airlines kan man endnu ikke officielt bekræfte de øgede frekvenser, men kilder tæt på selskabet vil vide, at salget til til de nye afgange vil blive åbnet i løbet af et par dage.

Derfor er der også glæde i Billund Lufthavn over forventningen til flere afgange, selvom Turkish Airlines endnu mangler at kommunikere beslutningen ud.

”Vi er rigtig glade for at have Turkish Airlines i Billund Lufthavn, og vi ser klare udviklingsmuligheder, som vi samarbejder med dem omkring. Vi håber derfor på en øgning i 2014,“ siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.