I juni 2014 indsatte Turkish Airlines Airbus A330-langdistancefly på ruten mellem Istanbul Atatürk og København. ( Foto: Københavns Lufthavn)

Turkish Airlines opruster i CPH

Turkish Airlines har indsat langdistancefly på den ene af sine tre daglige afgange fra København til Istanbul og øget kapaciteten på ruten med 26 procent.

Det er sjældent at flyselskaber mobiliserer en ambassadør, en lufthavnsdirektør og en større skare af chefer fra hovedkontoret, når selskabet vælger at skifte flytype på blot en enkel af selskabets daglige rotationer. Men det var hvad Turkish Airlines havde gjort tirsdag for at markere, at selskabets middagsafgang fra Københavns Lufthavn til Istanbul fra i går og frem permanent vil betjent med et Airbus A330-200 fly med plads til 250 passagerer.

Afgangen har tidligere vært betjent med en blanding af Boeing 737-800 og 737-900 samt Airbus A321 og A320-mellemdistancefly, og de flytyper vil også fremover blive brugt om morgenen og eftermiddagen. Flyskiftet øger kapaciteten med 26 procent til over 600 udbudte sæder om dagen.

Turkish Airlines blev tidligere i år kåret til at være Europas bedste luftfartsselskab for andet år i træk.

”Vi er glade for at Europas bedste luftfartsselskab har valgt København som deres knudepunkt for trafikken til og fra Norden,” sagde Københavns Lufthavns direktør, Thomas Wolbye, ved en lille reception tirsdag formiddag, da flyet kom til København.

SAS og Turkish Airlines arbejder tæt sammen og derfor er der SK-codeshare på ruten, ligesom der er TK-codeshare på en række SAS-ruter fra København.

Dem der vil kunne mærke flytypeskiftet mest, er de rejsende på business class. Her bliver de traditionelle business class-sæder med ekstra bredde og benplads erstattet af en kabine med business class-sæder, der kan lægges næsten vandret ned og som har en stor fladskærm foran sig.

Lind strøm
Turkish Airlines har fløjet til Københavns Lufthavn i mere end 40 år og flyver i dag mellem Istanbul og København tre gange dagligt alle ugens syv dage. 60 procent af de rejsende skal kun til Istanbul, mens de resterende 40 procent er transferpassagerer, der skal videre til Asien og Afrika. Turkish Airlines er dermed begyndt at gå Emirates, Qatar Airways og Etihad i bedene med en lind strøm af passagerer, der skifter fly i Istanbul på deres vej mellem Europa og Asien.

Desuden har Turkish Airlines fokus rettet mod Afrika, hvor Emirates, Qatar Airways og Etihad endnu ikke er massivt tilstede, sådan som det er tilfældet i store dele af Europa og Asien.

Foto: Ernst Tobisch/CPH