Turkish Airlines Boeing 737-800 i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn)

Turkish Airlines styrker Billund-tidtabel

Fra 29. oktober ændrer Turkish Airlines fartplanen, således at flyvningerne mellem Billund og Istanbul rammer to forskellige trafikbølger.

Siden Turkish Airlines den 9. juli 2013 åbnede en trekantsrute mellem Istanbul, Aalborg og Billund med tre ugentlige afgange, er det gået støt fremad for det tyrkiske Star Alliance-selskab.

Således rejste 45.374 passagerer, ifølge Trafikstyrelsens statistikker, mellem Billund og Istanbul sidste år, og i årets fire første måneder af 2017 er passagertallet vokset til omkring 15.000, hvilket svarer til en vækst på omkring 15 procent i forhold til samme periode året før. Det er dog godt hjulpet på vej af selskabets beslutning om at trække sig ud af Aalborg Lufthavn allerede i efteråret 2016, hvilket kanaliserede passagerer fra Aalborg ned til Billund.

Igennem de seneste to år har Turkish Airlines haft en tidtabel på ruten Istanbul-Billund-Istanbul med fem ugentlige afgange kl. 11.35 fra Atatürk-lufthavnen og ankomst i Billund kl. 13.55. Returflyvningen har fundet sted kl. 14.50 med ankomst i Istanbul kl. 19.15. Denne tidtabel har ikke nødvendigvis været optimal til alle transfer-connections, hvorfor der til specifikke destinationer har været relativt lange ventetider i Istanbul-lufthavnen.

Kortere og bedre forbindelser
I det kommende vintertrafikprogram flyves der også fem gange om ugen. I dag er det alle ugens dage med undtagelse af mandag og torsdag, men fra 29. oktober er det onsdag og fredag, at ruten ikke betjenes.

Til gengæld kommer der to ugentlige flyvninger på torsdag og søndage med afgang fra Istanbul kl. 07.55 og ankomst i Billund kl. 09.25. Fra Billund flyves der tilbage kl. 10.20 med ankomst i Istanbul kl. 15.45. På mandage, onsdage og lørdage afgår Turkish Airlines-flyet kl. 16.30 fra Istanbul med ankomst i Billund kl. 18.00 efter tre timer og 30 minutters flyvning. Aftenflyet forlader Billund kl. 18.55 og ankommer efter midnat kl. 00.20 i Atatürk-lufthavnen.

Netop ankomsten kl. 00.20 med aftenflyet betyder, at man skaber attraktive forbindelser til den massive trafikbølge mellem kl. 02.00 og 03.00, hvor der udgår flyvningerne til Asien og Sydafrika. Her var der tidligere mellem fem og seks timers transfertid, og fremover vil transfertiden være mellem halvanden og to timer i stedet.

Tilfredshed i Billund
I Billund Lufthavn er man tilfredse med udviklingen på ruten. Selvom lufthavnen tilbyder direkte forbindelser til andre store europæiske trafikknudepunkter som London-Heathrow, Frankfurt, Amsterdam-Schiphol og Paris-CDG, så er der stadig et potentiale for ruten.

“Jeg synes, at det er dejligt, at Turkish Airlines tilpasser deres tider efter markedets behov og det betyder, at man får nogle væsentligt bedre forbindelser i hubbet, ligesom point-to-point passagerer også får bedre forbindelser. Jeg synes, at Turkish Airlines har lagt nogle gode kræfter i en tidtabel, der giver endnu bedre mening,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Med den tilpassede tidtabel håber marketingchefen, at flere vestdanske rejsende vil bruge Istanbul-Atatürk som hub-lufthavn, hvilket øger mulighederne for at få endnu flere afgange i sommertrafikprogrammet 2018. Ruten beflyves i dag med Boeing 737-800, der har plads til 151 passagerer fordelt med 16 på Business Class og 135 i Economy Class.

 

Relaterede artikler:

Turkish Airlines øger på CPH-rute

Turkish Airlines trækker sig helt ud af Aalborg Lufthavn

Turkish Airlines udskyder levering af 39 nye fly

Turkish Airlines øger med 43 procent fra Jylland

Turkish Airlines fortsætter jysk ekspansion