Tyrkisk ferieby overhaler New York

Ifølge UNWTO Verdensorganisationen for Turisme er den tyrkiske ferieby Antalya nu blandt de fem byer i verden med flest internationale turister. Den tyrkiske ferieby har blandt andet overhalet New York.

Den 13. december2012 blev officielt markeret som dagen hvorsidste årsturist nummer 1 milliard blev fejret. Det var UNWTO Verdensorganisationen for Turisme, der på en eller anden forunderligvis havde udpeget en britisk turist i Spanien som det levende symbol på denne rekord.

Da 53 procent af samtlige turister i verden kommer fra Europa, og 51 procent af verdens turistdestinationer ligger indenfor de europæiske grænser, vil der til stadighed være en overrepræsentation af destinationer i Europa, når man ser på, hvad der er de mest populære rejsemål.

UNWTO har således fundet frem til de fem byer i verden, der modtager flest turister. Ikke overraskende er New York, London og Paris placeret på listen. De øvrige to er Singapore samt den tyrkiske middelhavsby Antalya. Rent faktisk var Antalya den tredjestørste destination i verden i forhold til internationale ankomster, og den tyrkiske ferieby har således overhalet New York.

At Antalya er så højt placeret på listener en artig overraskelse, idet det ikke nødvendigvis er en by som ligger i samme vægtklasse som de andre storbyer på listen. Antalya har blot en million indbyggere, men byen og i særdeleshed Antalya Airport er porten til det attraktive ferieområde i Tyrkiet, der omfatter hele den tyrkiske riviera.

Paris er mest populær
Den franske hovedstad Paris har traditionelt været den by i verden, der havde flest internationale turister, idet op imod 16 mio. rejsende fra lande udenfor Frankrig hvert år besøger Byernes By.

Paris og London ligger traditionelt side om side, og London har lidt færre besøgende end Paris med op imod 15,5 mio. årligt.

I Antalya er der op imod11 mio. internationale rejsende, mens New Yorker lige et mulehår efter med omkring hundredetusinde færre besøgende fra udlandet. På femtepladsen kan Singapore glæde sig over 9,2 mio. internationale gæster.

På de øvrige pladser fra nr. 5 til 10 finder man Kuala Lumpur, Hong Kong, Dubai, Istanbul og Bangkok. Tyrkiet er således repræsenteret med to byer i top10, hvilket vidner omlandets store turistmæssige potentiale.