Sikkkerhedskontrol i Frankfurt Airport (Foto: Lufthansa/PR)

Tysk lufthavnsstrejke vil skabe kaos

Sikkerhedspersonalet i Frankfurt Lufthavn og syv andre tyske lufthavne vil gå i strejke tirsdag, og udvalgte flyvninger til København og Billund aflyses.

Torsdag i sidste uge gennemførte sikkerhedspersonalet organiseret i fagforeningen Verdi en 24-timers strejkeaktion i lufthavnene i Stuttgart, Køln-Bonn og Düsseldorf, hvilket medførte, at 643 af 1.054 planlagte flyvninger måtte aflyses.

Tirsdag den 15. januar til der blive indledt strejker i syv tyske lufthavne. Det vil ske i Frankfurt fra kl. 02.00 om natten og indtil kl. 20.00 samme aften. Herudover vil der også være strejker i  München, Hamborg, Hannover, Bremen, Dresden, Erfurt og Leipzig/Halle. Strejken i München Lufthavn begynder kl. 03.30 og varer indtil kl. 24.00, og tidspunkterne i de øvrige lufthavne varierer også en smule.

Aktionen forventes at skabe et stort kaos i den europæiske lufttrafik, da lufthavnen i Frankfurt er den fjerdestørste i Europa, og der vil være følgevirkninger i hele det europæiske trafiksystem.

Lufthansa forventer “betydelige forstyrrelser” og har allerede meddelt, at passagerer med billet til en Lufthansa-afgang fra Frankfurt den 15. maj frit vil kunne ombooke til en vilkårlig dato frem til den 20. januar. Herudover har Lufthansa aflyst omkring 500 flyvninger.

Søndag har Lufthansa offentliggjort en liste over de aflyste flyvninger, og indtil videre er tre ud af fem rotationer mellem Frankfurt og København blevet aflyst i løbet af tirsdagen. Samtidig er en ud af fire rotationer mellem Frankfurt og Billund også blevet annulleret. Dermed aflyser Lufthansa på forhånd otte flyvninger til og fra Danmark, hvilket ventes at berøre flere end 1.000 passagerer, der vil blive ombooket til andre afgange.

SAS vil gennemføre
Lufthansa anbefaler passagerer, der skal starte deres rejse i Frankfurt i løbet af tirsdagen, at blive væk fra lufthavnen. Rejserne vil nemlig ikke kunne påbegyndes, da det ikke vil være muligt at komme igennem sikkerhedskontrollen. Derimod ventes transitpassagerer ikke at blive berørt, når der udelukkende er tale om flyskifte i Frankfurt Lufthavn.

SAS forventer at gennemføre tirsdagens tre rotationer fra København til Frankfurt, og det samme vil være tilfældet med henholdsvis fem og to rotationer til Hamborg og Hannover. Samtlige SAS-flyvninger til og fra de tre destinationer er dog blevet lukket for bookinger. Det samme er tilfældet på ruten mellem København og München, hvor samlet syv afgange i hver retning hos Lufthansa og SAS alle er fuldtbookede.

“Selvom alle samarbejdspartnere var enige om, at vi vil forbedre situationen for vores passagerer i 2019, optrapper Verdi denne kollektive forhandlingskonflikt uforholdsmæssigt og i uacceptabelt omfang. Denne række strejker kan bestemt ikke længere betegnes som advarselsangreb. Det er også tyrdeligt, at Verdi ikke har nogen interesse i at bidrage til at forbedre Tyskland som luftfartsmarked. Vi har allerede den laveste kvalitet i sikkerhedskontrollen til de højeste omkostninger i forhold til resten af Europa og andre lande rundt omkring i verden,” siger Detlef Kayser, der er koncerndirektør i Lufthansa med ansvar for ressourcer og operationelle standarder.

 

Relaterede artikler:

Strejke i tre tyske lufthavne

Aflyser 44 skandinaviske flyvninger til og fra Berlin

Strejke i seks tyske lufthavne