Tyskere går i vinterhi

German Sky Airlines har valgt at indstille flyvningerne og sende sine fly retur til leasinggiver. Planen er dog at genopstå til sommer.

Det er ikke kun pindsvin og mus, der går i vinterhi. Det sker også for luftfartsselskaber. Således har tyske German Sky Airlines besluttet helt at indstille sine operationer indtil vejret bliver bedre, og tyskerne igen får større appetit på at rejse til sydens sol. German Sky Airlines peger især på de tyske passagerafgifter, som forklaring på hvorfor, selskabet har været nødt til at tage det drastiske skridt.

Selskabet flyver mellem Tyskland og destinationer i Sydeuropa og Tyrkiet. Og her er efterspørgslen så lav, at German Sky Airlines fra 1. december satte sine to Boeing 737-800 fly på jorden. De er nu sendt retur til det selskab, som German Sky Airlines havde leaset dem af.

Samtidig er næsten alle ansatte afskediget. Men også kun næsten alle. For planen er, at selskabets fly igen skal gå på vingerne i sommeren 2013. Præcis hvornår ligger ikke fast. Om det bliver med de to oprindelige fly eller om de er sendt i beskæftigelse hos andre selskaber, ligger endnu ikke fast.

Hvis afmatningen i den europæiske økonomi fortsætter, er der en risiko for, at selskabet slet ikke kommer på vingerne igen. Det koster alligevel nogle penge at trække et selskab ud af vinterhiet, ansætte folk, lease fly og så videre.

German Sky Airlines er et datterselskab af tyrkiske Sky Airlines.