Udenrigsministeriet fraråder Tunesien-rejser

Udenrigsministeriet har givet Tunesien det røde kort og fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til det populære charterland.

Godt to uger efter et terrorangreb i turistbyen Sousse i Tunesien fraråder det danske udenrigsministerium nu alle ikke-nødvendige rejser til Tunesien.

Alle rejser til grænseområder mod Algeriet og Libyen frarådes, og ikke-nødvendige rejser frarådes til den øvrige del af landet, skriver ministeriet i en opdateret rejsevejledning.

Hvis man befinder sig i Tunesien, og ikke har nødvendige grunde til at blive der, anbefaler Udenrigsministeriet, at man rejser ud ved hjælp af et rejseselskab eller med kommercielle fly.

Næsten alle danske eller nordiske charterselskaber har foreløbigt indstillet deres rejser til Tunesien i sidste halvdel af 2015. Spies og Bravo Tours trak således omkring 400 danskere hjem fra Tunesien få dage efter terrorangrebet den 26. juni. Et angreb, som var rettet mod udenlandske turister på en strand. Mange især briter blev dræbt. I marts i år kostede et angreb mod et museum i Tunis også mange turister livet.

Lukket ned
Når udenrigsministerierne i en lang række lande giver et populært charterland det røde kort og fraråder alle ikke-nødvendige rejser til landet, så går det naturligvis hårdt ud over landets turistindustri. Det så man for år tilbage i Egypten, hvor det danske udenrigsministerium over en længere periode frarådede ikke-nødvendige rejser til de populære badedestinationer Sham el Sheik og Hurghada.

At Egypten blev lukket ned som charterland kostede også dyrt for en række danske charterarrangører og flyselskaber. Det røde kort til Tunesien får sandsynligvis slet ikke samme betydning, da langt færre danske charterturister sendes til Tunesien end til Egypten.