(Foto: Morten Lund Madsen)

Udsigt til mindre Ryanair-nedgang end frygtet

Ryanair forventer at flyve 540.000 passagerer til og fra Billund Lufthavn næste år. Dermed bliver passagernedgangen som følge af sommerens baselukning ikke så stor, som selskabet selv spåede.

Som CHECK-IN.dk kunne fortælle for knap en måned siden, så vil Ryanair i sommerprogrammet for 2016 operere 10 ruter til og fra Billund Lufthavn.

Nu bekræfter Ryanair, at man agter at flyve de 10 ruter fra Billund. Helårsruten til London Stansted, der vil blive fløjet to gange dagligt, får selskab af ruter til Alicante (3), Barcelona-Girona (3), Málaga (7), Palma de Mallorca (7), Malta (2), Budapest (3), Milano-Bergamo (3), Pisa (2) samt Rom (2). Tallet i parentes angiver antal ugentlige afgange.

Samtidig forudser Ryanair, at der i 2016 i alt vil være 540.000 passagerer ombord på selskabets fly til og fra Billund Lufthavn. Det er langt færre end de over 700.000 passagerer, som selskabet forventer at lande på i år. Men det er omvendt også langt flere passagerer end selskabet forudsagde, da man i juli lukkede sin base i Billund Lufthavn.

Her var meldingen fra selskabets personaledirektør, Eddie Wilson, at passagertallet ville blive halveret til omkring 350.000 Ryanair-passagerer i Billund Lufthavn om året.

De 540.000 er også noget flere end mange andre frygtede, da Ryanair under stor dramatik lukkede sin base i lufthavnen i juli i år.

”Vi havde regnet med at lande på 400.000 passagerer, så derfor er det positivt, at Ryanairs forventninger er større,” siger direktør for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, til CHECK-IN.dk.

Stadig en god forretning
Han hæfter sig ved, at de 540.000 årlige passagerer svarer nogenlunde til det antal passagerer, som Ryanair havde ind og ud af Billund i 2011 inden selskabet åbnede en base med to fly.

”Det er fint, og vi tolker det som om Billund Lufthavn stadig er en god forretning for Ryanair,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, der samtidig peger på, at adskillige nye aktører er strømmet til Billund Lufthavn i 2015 og åbnet nye ruter. Og til marts næste år begynder Finnair at flyve mellem Billund og Helsinki.

Foto: Morten Lund Madsen.