Uenighed om online-behovet i ferien

Mange ønsker at være online, selv om der holdes ferie. Ifølge en ny undersøgelse medbringer næsten alle feriegæster en mobiltelefon på ferien, mens mange også tager en bærbar computer eller iPad med. Unge backpackere er dog en undtagelse herfra.

At være online eller ikke at være online. Det er tilsyneladende spørgsmålet i disse år, men noget entydigt billede tegner der sig ikke.

Lufthavne og luftfartsselskaber har travlt med at indføre WiFi, så de rejsende kan være online både mens man venter i lufthavnen og under selve flyveturen.

Og når vi ankommer til destinationen. har vi medbragt iPad, bærbar computer og mobiltelefoner, så vi kan være online på ferien.

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af rejsearrangøren Star Tour blandt 1.700 personer medbringer næsten alle feriegæster en mobiltelefon, menshver tredje tager en bærbar computer med.

Samtidig har nu næsten hver fjerde (23 procent) en iPad eller anden tablet-PC med på ferien ifølgeStar Tours undersøgelse.

“Fra den kommende sommer vil alle vores 14 Blue Village familieresorts være udstyret med gratis WiFi, fordi undersøgelser som denne bekræfter os i, at det er det, kunderne vil have. Det er en udvikling, der er eksploderet over få år, og en lignende undersøgelse for 2-3 år siden viste, at folk dengang faktisk helst var fri for at være online på ferien,“ siger Stig Elling, der er salgsdirektør i Star Tour.

Ifølge de adspurgte anvendes 96 procent de medbragte apparater til at holde kontakt til familie, venner eller arbejde på ferien. 35procent tjekker nyheder, hører lydbøger, spiller spil og anden form for underholdning, mens24procent har udstyret med som underholdning til børnene.

“I dag er det typisk sådan, at for teenagebørn er det noget nær livsvigtigt, at kunne komme online dagligt, også på ferien. Det behøver ikke være noget problem længere med gratis WiFi,“ siger Stig Elling.

Andre behov hos andre grupper af rejsende

Ifølge Star Tours undersøgelse ville halvdelen af de adspurgte blive decideret skuffede, hvis der ikke var mulighed for at komme på nettet på hotellet.

Men meget afhænger som bekendt af øjnene, der ser eller i hvilken sammenhæng, der spørges.

Ifølge Politiken gider de unge nemlig ikke glo ned i mobilen på rejsen. En ny undersøgelse viser, at backpackere vil kommunikere ansigt til ansigt til trods for, at de teknologiske fremskridt gør det nemt at holde kontakt til familie og venner via emails, smartphones og Facebook.

Ifølge en ny engelsk undersøgelse vil langt de fleste langtids-packpackere mellem 18 og 35 år således hellere have gode råd og tips fra andre rejsende ansigt til ansigt end at finde rådene via sociale tjenester.

I den af Politiken refererede undersøgelsesvarede hele 73 procent af de mere end 1.000 adspurgte, at de helst brugte ‘mund til mund-metoden’, når de skulle blive klogere på, hvor de skulle rejse hen og hvordan.

Samtidig ville mange af de adspurgte helst lade deres smartphone blive derhjemme.