Ulykkesflytype fast gæst i København

Et fly af den type, der for to uger siden forulykkede i Indonesien, bruges fast af Aeroflot til og fra København.

Et russisk Sukhoi Superjet 100-fly styrtede den 9. maj ned i Indonesien under en demonstrationsflyvning, hvor det nye fly skulle vises frem til potentielle kunder.

Selvomflyet kun er leveret iotte eksemplarer til to flyselskaber i Rusland og Armenien, så erflytypen en fast gæst i Københavns Lufthavn. Det russiske luftfartsselskab Aeroflot bruger således ofte Sukhoi Superjet’en påselskabets daglige aftenafgang fra København kl. 23.40 til Moskva.

Fortsat i operation
Der er dog ikke grund til bekymring for de flypassagerer, der skal med flyet på den afgang, forsikrer selskabet.

Kort efter ulykkenkom Aeroflot med en besked på selskabets Twitter-profil om, at man stadig har fuld tillid til flyet og fortsat vil operere sine seks Superjet’s.

“Aeroflot har ingen intention om at stoppe med at operere SSJ (Sukhoi Superjet 100, red.) fly. Alle SSJ’er gennemgår en daglig teknisk inspektion og flyvningerne gennemføres efter planen,“ skrev selskabet, der i sidste uge modtog sin syvende superjet.

Flyet har i Aeroflot’s konfiguration plads til 87 passagerer. I marts 2012 fik alle Superjet’s startforbud, da der var problemer med landingsstellene.

Det er endnu uklart hvad, der var skyld i ulykkenn. Den boks, der optager al kommunikation i flyets cockpit blev fundet i de indonesiske bjerge i sidste uge, men boksen, der registrerer flyets data er det endnu ikke lykkedes redningsmandskabet at finde.

Dagen efter ulykken erklærede det pakistanske luftfartsselskab Indus Air, at det var interesseret i at købe otte eksemplarer af den omtalte flytype.