UM skærper rejsevejledning for Israel

Risiko for raketangreb fra Gaza får Udenrigsministeriet til at skærpe sin rejsevejledning for Israel.

Den tiltagende uro i Israel, Gaza og Vestbredden fik tirsdag aften det danske udenrigsministerium til at skærpe sin rejsevejledning for Israel.
De israelske myndigheder udstedte tirsdag et varsel om raketangreb til alle borgere op til 40 km. fra Gaza. Udenrigsministeriet fraråder derfor ikke-nødvendige rejser til området inden for 40 kilometer-grænsen til Gaza. Raketangreb udover 40 kilometer-grænsen kan ikke udelukkes, pointerer ministeriet.
Flere internationale medier kunne da også tirsdag aften berette om hvordan de første raketter fra Gaza var begyndt at nå storbyen Tel Aviv, der ligger mere end 40 kilometer nord for Gaza. Indtil da havde raketangrebene fra Gaza primært været rettet mod områder inden for 40 kilometer fra Gaza.
Udvise forsigtighed
De fleste danske rejsende oplever et problemfrit besøg i Israel, men der er fortsat risiko for terroraktioner, påpeger Udenrigsministeriet.
Israel er beliggende i en region med mange omvæltninger, og sikkerhedssituationen kan ændre sig hurtigt. Ministeriet råder derfor rejsende til at følge situationen nøje og holde sig orienteret, herunder om de israelske civilbeskyttelsesmyndigheders råd og anvisninger.
Rejsende opfordres desuden til at udvise forsigtighed i nærheden af grænserne til Syrien, Libanon og Egypten og i området nær Gaza.
Både SAS og Norwegian har regelmæssig ruteflyvning fra København til Tel Aviv.