Undgå prispanik under OL i London

Om mindre end 345 dage vil titusindvis af mediefolk, atleter og turister blive en del af de Olympiske Lege i London. Den øgede efterspørgsel vil presse priserne på hoteller og restauranter markant op, men rejsende kan undgå at falde i prisfælden.

LIge siden det blev bekendtgjort, at London skal være værtsby for De Olympiske Lege 2012 har det været forventet, at hotellerne ville skrue priserne gevaldigt i vejret i ugerne før, under og umidelbart efter verdens største sportsbegivenhed.

Den 30. udgave af De Olympiske Lege finder sted fra den 27. juli til den 12. august 2012, og når sportsfolk, journalister, mediefolk og turister i titusindvis flokkes til den britiske hovedstad forrykkes den normale balance mellem udbud og efterspørgsel.

Det medføreren øget efterspørgsel på hoteller ogrestauranter,og ved de senest afholdte OL har det givet et markant højere prisniveau.

Det oplagte er at overnatte hos familie, venner eller bekendte, der bor i London, men denløsning er kun mulig for et fåtal.

Til gengæld giver en af Danmarks førende erhvervsrejsebureauer Carlson Wagonlit Travel, gode råd i forbindelse med hotelovernatninger under OL.

CWT opfordrer virksomheder og organisationer til at være ude i god tid, da The London Organizing Committee of the Olympic and Paralympic Games (LOCOG), som er ansvarlig for legene, allerede har sat sig på 60 % af hotelværelserne i London til sponsorer, medier, deltagere og besøgende.

Har man is i maven kan man også vente og se tiden an. I løbet af 2012 vil man i månederne frem til OL frigive de hotelværelser, der ikke er blevet solgt eller reserveret endnu.

Men hvis man som forretningsrejsende skal være i London under OL-perioden er det med at sikre sig et værelse. Til gengæld må man forvcente højerepriser ogskærpede krav om depositum,forudbetaling eller ændrede regler for afbestilling.

Bør overveje alternative mødesteder

CWT foreslår også, at virksomheder og organisationer forsøger at flytte møder til alternative datoer enten før eller efter OL eller helt flytte møderne fra London. Mange omkringliggende byer vil netop have gode priser når London forsøger at løbe med al opmærksomhed og alle gæster.

Virksomheder kan også overvejer at skifte fra deres normale hotel til nogle af de små og uafhængige hoteller.

I lyset af højere priser,skærpede krav om forudbetaling og ændrede afbestillingsvilkår opfordrerCWT sine kunder til grundigt at analyse behovet for overnatning og overveje alternative mødesteder og indkvarteringsmuligheder.

Samtidig understreger CWT, at rejser til og fra London under OL vil være udsat for store forsinkelser medbåde fly, tog, busser og metro.De over 17.000 sportsfolk og 20.000 mediefolk vil nemlig fylde godt i Londons bybillede.

Under De Olympiske Lege i Beijing 2008 måtte flere OL-entusiaster og turister blive væk fra begivenhederne pga. et for højt prisniveau, og den engelske turistorganisation, Visit London, har derfor søsat det såkaldte ”Event Industry Fair Pricing and Practice Charter,” der opfordrerhotelkæder, restauranter og turistattraktioner til at holde igen med at hæve priserne.

Fredag er der præcis 343 dage til den olympiske flamme tændes og OL 2012 sættes igang. Tiden vil vise om hoteller, restauranter og turistattraktioner modstår fristelsen til at hæve priserne.