Alsie Express ATR72-fly i Sønderborg Lufthavn. (Foto: Alsie Express)

Ungdoms- og seniorbilletter på indenrigsrute

På indenrigsruten mellem Sønderborg og København bliver der nu særligt rabatterede billetter til unge, studerende, lærlinge, værnepligtige og pensionister.

For mange år siden var SAS, Cimber Air og Maersk Air i et salg- og markedsføringssamarbejde på de danske indenrigsruter. Det såkaldte Danair-samarbejde varede fra 1971 og til og med 1995, og dengang var der blandt andet rabat til unge og pensionister på indenrigsruterne.

Nu har sønderjyske Alsie Express valgt at genindføre dele af denne rabatstruktur fra fortiden. Fra den 1. december vil der blive tilbudt ungdoms- og seniorbilletter på flyruten mellem Sønderbog og København.

Billetprisen er fastsat til 495 kroner per strækning og kan udelukkende bookes via selskabets hjemmeside. Ungdomsbilletten kan benyttes af alle fra 12 til 25 år, mens studerende, lærlinge eller værnepligtige i alderen fra 26 til 31 år også kan gøre brug af den særlige rabat. Seniorbilletten er gyldig for alle, der er fyldt 65 år.

“Billetterne henvender sig til de mange, der spontant vil en tur til København eller Sønderborg. Det kan være unge, der vil besøge de gamle kammerater, eller mor, der kaldes til assistance, fordi der er et sygt barn i familien,“ forklarer administrerende direktør Henrik Therkelsen fra Alsie Express.

Fem procent rabat og fleksibilitet
Udover rabatten har ungdoms- og seniorbilletterne den særlige fordel, at det er muligt uden gebyr at ændre dato og afrejsetidspunkt, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Alsie Express oplyser, at de særlige rabatter til unge og seniorer findes på næsten samtlige flyselskabets afgange. Der flyves fem gange dagligt på alle hverdage i hver retning. I weekenden flyver der en enkelt rundtur lørdag og søndag.

Den særlige specialpris på 495 kroner per strækning svarer dog kun til en rabat på fem procent i forhold til den billigste billet på Basic-pristypen, hvor der skal betales henholdsvis 510 kroner fra Sønderborg og 529 kroner fra København. Til gengæld er det ikke muligt gebyrfrit at ændre Basic-billetterne.

I løbet af de seneste 12 måneder har der været 56.000 passagerer på ruten mellem Sønderborg og København. Med de nye billettyper er det målet for Alsie Express at bringe dette antal op over 60.000.