(Foto: Morten Lund Madsen)

Unge Sundberg genåbner smutvej til Vestnorge

Sun-Air havde for første gang selskabets arvtager, Kristoffer Sundberg, i spidsen som kaptajn på en åbningsflyvning, da ruten fra Aalborg til Stavanger i går blev genåbnet.

Kristoffer Sundberg, junior-CEO i Sun-Air, var tydeligt spændt, da han i går, torsdag, for første gang stod i rollen som kaptajn til indvielsen af en ny Sun-Air-rute, den nye rute mellem Aalborg og Stavanger.

”Det er spændende at stå i rollen som kaptajn på en ruteåbning. Du skal gøre det godt og udvise den entusiasme og forventning, vi har for den nye rute. Men der er jo grænser for, hvor mange forskellige måder du kan holde en tale og lande et fly,” forklarer Kristoffer Sundberg til CHECK-IN.dk og tilføjer:

”Og så er der også følelser i det. For jeg vil jo gerne gøre den gamle (Niels Sundberg red.) glad.”

Var trådt i baggrunden
Hidtil har det været traditionen, at det er stifter og CEO i Sun-Air, Niels Sundberg, der i funktionen af kaptajn har stået i spidsen for indvielsen af nye ruter, men han var ved torsdagens indvielse trådt i baggrunden, og sad sammen med gæsterne i kabinen på åbningsflyvningen.

”I en alder af 65 år er jeg gået på pension på rutefly og har overladt roret til Kristoffer. Derfor er det også hans metier at skulle åbne den nye rute i dag,” sagde Niels Sundberg.

Stavanger er langtfra den første ruteåbning, som Kristoffer Sundberg har været med til, men hidtil har det været i funktionen som steward, siden pilot, og i går var det så som kaptajn.

”Jeg er glad for i dag, at kunne byde jer alle velkommen til åbningen af denne rute, som kommer til at spare rejsende mellem Midt- og Nordjylland og Stavanger-regionen tid,” sagde Kristoffer Sundberg som en del af sin tale til de 26 inviterede gæster, som var Sun-Air-ansatte, partnere, journalister og repræsentanter fra det nordjyske erhvervsliv.

Den unge Sundberg lagde i sin tale ikke skjul på, at den nye rute måske ikke hører til i den billige ende, når man skal købe billet. Som rejsende kan man til gengæld se frem til en rundbarbering af rejsetiden, når Sun-Airs fly alle aftener i ugen pånær lørdag sætter kursen mod Stavanger kl. 19:00.

Kun 40 minutter
Aalborg Lufthavn har længe arbejdet for at få Stavanger-ruten tilbage og dermed en genvej til Vestnorge. Derfor var det også en meget glad lufthavnschef i Aalborg, Søren Svendsen, der ved landingen i Stavanger så på sit ur og udbrød glad:

”Det tog kun 40 minutter!”

Den nye rute betyder, at rejsende fra Aalborg nu ikke længere skal via Oslo, København eller Amsterdam for at nå Stavanger. Sun-Air selv påpeger dog, at ruten kan tage op til 50 minutter, da ruten vil blive fløjet med et miks af de hurtigere 32 sæders Dornier 328-jetfly og de lidt langsommere 19 sæders Jetstream-turbopropfly.

Sun-Air har foruden den nye Stavanger-rute også en rute fra Aalborg til Oslo. Denne har selskabet betjent igennem mere end ti år og vendte senest tilbage i 2012.

Senest har DAT fløjet på Aalborg-Stavanger-ruten. Dog kun med en enkelt ugentlig afgang ind til oktober sidste år.

Billede: Kristoffer Sundberg i kaptajnsædet (til venstre) og styrmand, Lars Kragh (til højre), der til dagligt også flyver som kaptajn i Sun-Air. Foto: Morten Lund Madsen.

Se flere billeder fra indvielsen af Stavanger-ruten på CHECK-IN.dk’s Facebook-side.