United Continental tjente milliarder i 2011

Passagertallene gik tilbage og indtjeningen faldt med 12 procent i 2011 for United Continental. Ikke desto mindre tjente det amerikanske luftfartsselskab næsten 4,8 milliarder kroner efter skat og havde dermed held til at sende brændstofregningen videre til passagererne.

Krise? Hvilken krise?

Det spørgsmål ligger lige på tungen, når man læser årsregnskabet for det amerikanske luftfartsselskab United Continental Holdings, Inc.

Ganske vistfløj United og Continental tilsammennæsten 3,8 millioner færre passagerer i 2011 end året før og det var især de amerikanske indenrigsruter, dergik tilbage.

Og ganske vist gik indtjeningen tilbage med 12 % i forhold til året før. Men ikke desto mindre opnåede koncernen et overskud på$840 millioner i 2011 mod $955 millioner i 2010.

Dermed fik United Continental et overskud på 4.750 millioner danske kroner efter skat, og det vidner om at selskabet i stor udstrækning formåede at sende regningen for de forhøjede brændstofpriser videre til flypassagererne.

Til trods for det faldende passagertal øgede selskabet således omsætningen med 8,8 % til$37,1 milliarder eller næsten 210 milliarder kroner.

Brændstofregning på 68 milliarder

United Continental valgte sidste år at tilpasse kapaciteten på flere ruter og dermed nedbringe antallet af sæder for at mindske omkostningerne. Og det var nødvendigt når mankastede et blik på åretssamlede brændstofregning, der steg næsten 30 % til til $12,4 milliarder.

Det er en brændstofregning på næsten 68 milliarder kroner eller mere end den samlede omsætning hos den danske medicinalgigant Novo Nordisk sidste år.

Ifølge koncernchef Jeff Smisek ventes 2012 at blive det år, hvor de to selskaber for alvor fusioneres til en samlet enhed. Allerede i 2011 opåede selskaberne dog synergier for $400 millioner på baggrund af fusionen. Hovedparten kom fra øget omsætning, men også reducerede omkostninger.

I løbet af 2012 indsætter United Continental fem Boeing 787-fly og modtager 19 nye Boeing737-900ER fly.

United Continental Holdings, Inc. er moderselskabet bag fusionen af United Airlines og Continental Airlines og selskabet havdeknap 142 millioner passagerer i 2011.