United får tredje koncernchef på seks uger

Den første måtte trække sig efter mistanke om korruption. Den anden fik et hjerteanfald. United Airlines får derfor nu sin tredje koncernchef på bare seks uger.

Der er dramatik på chefgangen hos USA’s næststørste flyselskab, United Airlines. Mandag meddelte selskabet således, at vicedirektør Brett Hart tager over midlertidigt som konstitueret direktør for det store flyselskab.

Hart skal passe jobbet mens den hidtidige direktør, Oscar Munoz, kommer sig ovenpå et hjerteanfald, som han fik torsdag i sidste uge. Avisen Wall Street Journal skrev om hjerteanfaldet fredag. Men først mandag blev det bekræftet af United Airlines.

United Airlines kan ikke sige noget om hvornår Oscar Munoz forventes at være tilbage i chefstolen hos selskabet, der er det suverænt største medlem af den globale luftfartsalliance Star Alliance, som SAS også er en del af.

Rejste rundt i USA
56-årige Oscar Munoz nåede kun at sidde på chefkontoret i godt en måned. I september afløste han nemlig Jeff Smisek. Han trak sig, da de amerikanske myndigheder begyndte at se nærmere på samarbejdet mellem United Airlines og Port Authority of New York and New Jersey.

Munoz brugte den første måned af sin tid som direktør på at rejse rundt i USA for at snakke med United Airlines’ ansatte og kunder om hvordan selskabet kan forbedres. Fagforeninger hilste Munoz’ entré velkommen og håbede på, at han ville være i stand til at indgå overenskomstaftaler med kabinepersonale og mekanikere. Aftaler, der er blevet forhandlet om i årevis.

46-årige Brett Hart havde indtil sin konstituering som direktør en post som ansvarlig for blandt andet United’s kontakt til myndighederne samt sikkerhed og kundeoplevelser. Hans første offentlige optræden som koncernchef bliver på torsdag, når selskabet præsenterer sit regnskab for 3. kvartal.