Ustadigt vejr holder gang i charterforretningen

I charterbranchen begræder man ikke, at sommeren i år har rummet enkelte perioder med regn. Det er med til at sælge de sidste pladser.

Sommeren 2014 har ligesom sidste år været af den solrige slags. Især juni måned, der ligger forud for skolernes sommerferie var god, og for rejsearrangørerne betød det, at man måtte sælge rejserne ekstra billigt for at fylde fly og hoteller.

”Vi har ikke haft så meget drøn på, som hvis det havde været dårligt vejr, men det er ikke værre end, at vi har kunnet få flyene solgt med mindre rabatter,” siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour, til CHECK-IN.dk.

Han fortæller, at situationen i år med enkelte regnvejrsdage er bedre end sidste år, hvor hedebølgen slukkede for næsten alt salg.

Regnen sælger
Salgsdirektøren vurderer dog, at vejret kan blive en udfordring for rejsearrangørerne, hvis solen og varmen bliver en fast del af det danske forår og sommer.

”Så længe vejret er ustabilt med skiftende sol og regnbyger, skal danskerne nok rejse afsted. Det ser vi straks, det skifter,” siger Stig Elling.

Han forklarer, at højsæsonen ikke er kritisk på samme måde som forsæsonen, der ligger udenfor skolernes sommerferie. Rejsearrangørerne er nødt til at købe hoteller og fly for hele sæsonen, hvis man vil have de gode pladser i højsæsonen, og med godt vejr i forsæsonen kan det blive en dyr fornøjelse..

Klassikerne holder ved
Men det er ikke kun vejret, som danskerne rejser efter, hvilket er godt for charterselskaberne, når solen og varmen igen har forbarmet sig over Danmark.

”Vi rejser også efter oplevelser og en anden kultur. Vi trænger til at komme et smut væk fra kødgryderne hjemme i Danmark. Så udlandet trækker i høj grad i danskerne, også selvom solen skinner i Danmark,” siger Stig Elling.

Igen i år er det de traditionelle destinationer, som danskerne ynder at rejse til. De tre mest populære rejsemål hos Star Tour er i år de græske øer, Tyrkiet og Mallorca. Det er de klassiske destinationer, men ifølge den erfarende salgsdirektør, vil danskerne have det, som de kender, og som de er trygge ved.