En helt ny lufthavn i Hamburg har kostet blot 26 millioner kroner at opføre. Det er verdens største modeljernbaneanlæg, Miniatur Wunderland i Hamburg, der har udvidet samlingen med en miniature udgave af Hamburgs lufthavn.

Verdens mindste lufthavn i Hamburg

En helt ny lufthavn i Hamburg har kostet blot 26 millioner kroner at opføre. Det er verdens største modeljernbaneanlæg, Miniatur Wunderland i Hamburg, der har udvidet samlingen med en miniature udgave af Hamburgs lufthavn.

Normalt er planlægning og opførelse af nye lufthavne noget, der tager årevis og koster milliarder. Helt så lang tid og helt så mange penge har det ikke kostet at opføre en spritny lufthavn i Hamburg.

Anlægsudgifterne beløber sig til blot 3,5 millioner euro – eller godt 26 millioner danske kroner.

Og det lyder forbavsende billigt, men der er da heller ikke tale om en “rigtig“ lufthavn, men derimod en miniature udgave af Hamburgs lufthavn.

Det er verdens største modeljernbaneanlæg, Miniatur Wunderland i Hamburg, der i anledning af sit 10-års jubilæum har udvidet samlingen med “Airport Knuffingen“.

Den nye attraktion er verdens første miniaturelufthavn og en tro kopi af Hamburger Airport, komplet med tilkørselsveje, start- og landingsbaner, terminaler og parkeringshuse.

Selve projekteringen og opførelsen af lufthavnen har taget 80 mand hele seks år, svarende til en arbejdsindsats på 150.000 timer.

På 150 kvadratmeter kan man nu beundre 40 fly fra blandt andet Lufthansa, der letter og lander 360 gange om dagen.

I lufthavnen indgår 40.000 LED-pærer, 100 kilometer kabel, 15.000 minifigurer og 1000 meter togskinner.

Miniatur Wunderland i Speicherstadt blev indviet i august 2001 og er med en million besøgende årligt en af de populæreste seværdigheder i Hamburg.

Der er i alt seks afsnit i udstillingen, hvor lufthavnen er det nyeste. Også Hamburg, Østrig, USA og sågar Skandinavien er repræsenteret, blandt andet med en kopi af slottet Egeskov på Fyn.

Sammenlagt er der mere end 13 kilometer jernbanespor for de omkring 930 tog at boltre sig på, mens de kører forbi de over 215.000 figurer.

Siden starten er der investeret over 10 millioner euro eller godt 75 millioner danske kroner i modeljernbaneanlægget, hvor interesserede altså fremover også kan opleve en lufthavn på nærmeste hold.