(Foto: Vietjet Air)

Vietjet Air A320 landede i forkert lufthavn

Passagererne på et vietnamesisk passagerfly fik sig en overraskelse, da de efter landingen så, at de var ankommet til den forkerte lufthavn. Man havde tilsyneladende byttet rundt på rutenumrene.

Et Airbus A320-fly fra vietnamesiske Vietjet Air gennemførte torsdag eftermiddag (lokal tid), hvad de fleste vil kalde for en helt normal ruteflyvning. Efter landingen tog begivenhederne dog en drejning, for passagererne havde overordentligt svært ved at genkende ankomstlufthavnen. Men forklaringen lå ligefor – piloterne havde landet flyet i den forkerte lufthavn. Det skriver The Aviation Herald.

Klokken 17:00 var rute VJ8861 lettet fra Hanoi med næsten 200 passagerer ombord. To timer senere landede flyet i Nha Trangs Cam Ranh Airport og ikke Da Lat, som ventet blandt de rejsende. Et fejlskud på cirka 140 kilomter.

På intet tidspunkt var passagererne blevet gjort opmærksomme på, at flyet var blevet diverted, og med god grund, for piloterne havde sat sig i cockpittet for at flyve en helt anden ruteflyvning, hvis destination netop var Nha Trangs Cam Ranh Airport. Tilbage i Hanoi stod på daværende tidspunkt næsten 200 passagerer og ventede på deres fly til Nha Trang.

Forvekslede rutenumre
De vietnamesiske myndigheder bad straks efter hændelsen om en forklaring fra Vietjet Air på, hvordan rute VJ8861 til Da Lat og rute VJ8575 til Nha Trang kunne blive forvekslet. I første omgang var meldingen fra flyselskabet, at flyet var blevet divertet på grund af tåge i Da Lat, men i løbet af weekenden blev forklaringen ændret.

Flyet, der skulle have fløjet rute VJ8861 til Da Lat, var nemlig gået i stykker og i stedet for, blev flyet, der skulle have fløjet rute VJ8575 til Nha Trang, taget ind som reservefly. Midt i flybyttet havde man bare ikke fået orienteret besætningen.

Selvom besætningen ikke var blevet fortalt om flybyttet, er det dog ikke en forklaring på, at kaptajnen ikke orienterede sig med flyveplanen, og i stedet for blot fulgte den oprindelige plan med Nha Trang som destination.

Passagererne, der fejlagtigt var kommet til Nha Trang, blev efterfølgende fløjet til Da Lat, hvor de ventende passagerer til returflyvningen kunne gå ombord på det rette fly med rette rutenummer.

Vietjet Air er et relativt ungt lavprisflyselskab i Vietnam, der blev stiftet i 2007, men har kun fløjet siden 2011. Selskabet råder over en flåde af 15 Airbus A320-fly og betjener 11 destinationer i Vietnam. Selskabet har tidligere tiltrukket sig mediernes opmærksomhed med et bikinishow ombord på et fly i forbindelse med en ruteåbning.