Vil ansætte 350 piloter og 1.600 i kabinen

British Airways forventer i 2016 at ansætte op imod 2.000 flyvende medarbejdere. Det er ankomsten af 13 nye Boeing 787-9 Dreamliners og A380´ere, der kræver flere ansatte.

Noget tyder på, at beskæftigelsen blandt piloter og kabinepersonale vil blive øget i 2015. En efter en meddeler flyselskaberne, at de er klar til at masseansætte flyvende personale.

Sidst i rækken er British Airways, der forventer at ansætte 350 piloter samt 1.600 til kabinen i 2016. Det er det højeste antal nogensinde for det britiske flyselskab, der samtidig kommer op over den magiske grænse på 20.000 flyvende ansatte.

British Airways rekrutterer sine piloter gennem tre kanaler. Først og fremmest selskabets eget uddannelsesprogram, der er åbent for alle mellem 18 og 55 år. Herudover bliver der rekrutteret piloter fra andre flyselskaber samt fra det britiske eller andre landes flyvevåben.

I disse dage er British Airways ved at gøre forberedelser til en række tests, der skal udklække nye piloter fra selskabets Global Learning Academy i Heathrow, hvor der er rådighed over op til 15 fly-simulatorer.

Flere vil masseansætte
Årsagen til det massive rekrutteringsarbejde med at finde nye piloter og kabineansatte ligger i det forhold, at det britiske flyselskab får leveret samlet 13 splinternye Boeing 787-9 Dreamliners og A380-800 fly i 2016.

“Vi har meget tillokkende muligheder for nye piloter med British Airways Future Pilot Programme, der nu går ind i sit femte år, ligesom vi tilbyder de bedste muligheder for erfarne piloter fra andre flyselskaber og militæret.

Det britiske flyselskab er ydermere stolte over, at man får ansøgninger fra flere kvindelige piloter end nogensinde før.

“Året 2016 ser ud til at blive et lovende år, hvis man ønsker at blive kabinemedarbejder hos British Airways. Vi har ikke alene fantastiske træningsfaciliteter, nyt fly med moderne interior, men vi har også nye ruter til ethvert hjørne af verden,“ siger Troy Warfield, der er det britiske flyselskabs direktør for kundeservice.

Tidligere har Lufthansa annonceret, at man vil ansætte 400 piloter og 2.850 medarbejder i kabinen i løbet af 2016. Tilsvarende udmeldinger er der kommet fra Finnair, der i 2016 vil tilbyde beskæftigelse til 100 nye piloter og 300 kabineansatte. Herudover har SAS i slutningen af sidste år løftet sløret for 200 ny piloter til blandt andet datterselskabet Cimber og andre enheder i flyselskabet.

British Airways flyver i dag op til seks gange om dagen mellem København og London Heathrow, og fra begyndelsen af maj måned vil der være to daglige afgange mellem Billund og Heathrow.