- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

Vil bruge Virtual Reality til at kurere flyskræk

Efter en pause under COVID-19-pandemien vil Lufthansa-selskab på ny afvikle kurser mod flyskræk. Denne gang benyttes Virtual Reality også, da teknologien hjælper til at få deltagerne op i flyene.

Efter flere år med rejserestriktioner og lukkede grænser var det en god nyhed for luftfartsbranchen, da der i løbet af sidste år rigtig kom fart på genåbningen. For personer, der lider af flyskræk, betød det dog, at de atter skulle forholde sig til den frygt.

Ifølge Brussels Airlines har genåbningen ført til, at et stigende antal personer med flyskræk nu søger hjælp, da de kan ende med at befinde sig i en situation, hvor de ikke kan undgå skulle gå ombord i et fly og rejse fra en lufthavn til en anden.

Det kan eksempelvis være, fordi deres barn er begyndt at studere i udlandet, at deltagelse i forretningsrejser er et krav fra deres arbejdsgiver eller de har fundet en ny kæreste, som ønsker at opleve forskellige destinationer rundt omkring i verden.

Benytter ny teknologi mod flyskræk
For at komme udviklingen i møde har det belgiske flyselskab sammen med psykologi- og terapeutvirksomheden The Human Link genoptaget et initiativ, der grundet pandemien har været lagt i dvale i de seneste fire år.

Tidligere afviklede de to selskaber sammen kurser mod netop flyskræk, der tilsyneladende har haft en succesrate på over 80 procent, mens kurserne har været sat på standby, er tilgangen dog blevet justeret en smule, da man har opdaget Virtual Reality-teknologien (VR) kan være til hjælp.

Derfor får deltagerne på det kommende kursus mulighed for frivilligt at prøve kræfter med en række praktiske øvelser, hvor de bliver iført et Virtual Reality-headset således, at de får følelsen af at befinde sig ombord på et fly imens.

Sænker tærsklen
Det tyder nemlig på, at den nye teknologi kan hjælpe deltagerne med at tage livtag med deres skræk. Det skyldes tilsyneladende, at VR-brillerne får de tænkte situationer, som benyttes i øvelserne på kurset, til i højere grad at føles som virkelighed.

Det fortæller psykolog og adfærdsterapeut Marieke Impens fra The Human Link, som er med til at afvikle kurset, der oprindeligt blev udviklet i samarbejde med universitetet i Ghent.

”Virtual Reality gør, at tærsklen for, om deltagerne efterfølgende vil stige på ombord på et fly, sænkes og hjælper dem med at identificere deres frygt.”

Terapeuter med på flyvning
Inden kurset går i gang, starter deltagerne med at have en samtale med en af de tilknyttede terapeuter, der har til formål at afdække den enkeltes behov, og øvelserne på kurset derved kan tilrettes til deltagerne.

Derefter mødes de alle i Brussels Airlines’ faciliteter i Brussels Airport, hvor en pilot fra selskabet sætter dem ind i teorien bag at flyve, mens en ansat fra The Human Link giver dem et større indblik i, hvorfor de har flyskræk.

Dagen efter skal deltagerne gennemgå en række øvelser, der finder sted på en rigtig flyvning. Her hjælper terapeuter dem med at tackle flyskrækken undervejs, så de ikke lader frygten træffe valg for dem, lyder det.

”Ved at lade dem opleve, at en flyvning – uden alle de hjemmelavede ‘sikkerhedsforanstaltninger’, som de selv har opfundet – trods alt ender godt, så aftager deres flyskræk i mange tilfælde ret hurtigt,” udtaler Marieke Impens.


Relaterede artikler:

Lars Larsen havde flyskræk: nu er han medejer af privatjet

Hun kan kurere flyskræk

Flyskrækkursus til lavpris