Vil etablere fem flyselskaber

Kinas største privatejede flyselskaber er i fuld gang med at etablere ikke mindre end fem flyselskaber.

Kinas største private luftfartsselskab, Hainan Airlines, har en ambitiøs vækstplan, der involverer etableringen af hele fem flyselskaber med navnene Urumqi Airline, Heilongjiang Airline, Chang’an Airlines, Fuzhou Airlines og Guangxi Airlines. Det skriver Air Transport World.

Til det arbejde forsøger selskabet at rejse 4,5 mia. kroner. De første selskaber er allerede etableret i samarbejde med regionale myndigheder flere steder i Kina. Og planen er generelt, at Hainan Airlines skal eje de nye selskaber i fællesskab med regionale myndigheder og andre virksomheder.

Mens Hainan Airlines tager sig af flyvninger på tværs af Kina og til udlandet, så skal de fem selskaber fungere som regionale feederselskaber ind til Hainan Airlines netværk.

Syv fem-stjernede
Hainan Airlines har base i Kinas største økonomiske frihandelszone, Hainen, og er landets fjerdestørste luftfartsselskab. Det er et af kun syv fem-stjernede luftfartsselskaber i verden i henhold til Skytrax’ opgørelse.

Kinesiske luftfartsanalytikere peger på, at de nye regionale flyselskaber sandsynligvis får hård konkurrence. Ikke kun fra den store vifte af statsejede kinesiske luftfartsselskaber, men også fra landets stadige flere højhastighedstog.