Vil starte transatlantisk rute med B737-700

Et canadisk luftfartsselskab lader sig ikke stoppe af, at selskabet ikke har store langdistancefly i sin flåde.

Bare fordi man ikke har store Airbus A380 og A340-fly eller Boeing 777 og 787-fly i sin flåde, så skal det ikke afholde en fra at flyve over Atlanten. Det er holdningen hos canadiske WestJet, der til juni starter en Atlanterhavs-rute med et Boeing 737-700 mellemdistancefly, som typisk bruges på ruter inden for Nordamerika, Europa eller et andet kontinent.

Fra den 15. juni til 5. oktober vil selskabets således flyve dagligt fra den canadiske storby Toronto via St. Johns i det østlige Canada til Irlands hovedstad Dublin. Turen fra St. Johns til Dublin er planlagt til kun at tage fire timer og 45 minutter.

Niendestørste i Nordamerika
WestJet er et canadisk lavprisselskab, der havde over 17,4 mio. passagerer i 2012. Selskabet er Canadas næststørste og Nordamerikas niendestørste luftfartsselskab og opererer en enhedsflåde bestående af 105 Boeing 737-fly.

Herhjemme har færøske Atlantic Airways tidligere luftet tanker om at flyve fra Færøerne vestpå til Canada og USA med små Airbus A319-fly. Planer, der dog endnu ikke er blevet realiseret.