Virgin-boss i tjeneste hos konkurrent

Sir Richard Branson går gerne ind for tåkrummende optrin, når Virgin-gruppen skal markedsføres. Det seneste stunt har dog en helt anden årsag.

Den 12. maj vil rejsende med AirAsia X fra Perth i Australien til Kuala Lumpur i Malaysia få en oplevelse udover det sædvanlige. Her vil de nemlig blive betjent af Virgin-gruppens grundlægger og formand, Sir Richard Branson, udklædt i rollen som stewardesse. På den seks timer lange flyvning vil Branson indgå på lige fod med det øvrige team af stewardesser, og årsagen er ikke, at rigmanden har fundet en ny levevej.

Forklaringen er helt enkelt, at Branson har tabt et væddemål. I 2010 væddede han med chefen for det konkurrerende flyselskab AirAsia X, Tony Fernandes, om, hvis Formel 1-hold der ville vinde årets motorløbsmesterskab. Det blev aftalt, at taberen af væddemålet skulle klæde sig på som stewardesse og servere champagne til passagerne på vinderens flyselskab.

Ved sæsonens afslutning blev resultatet gjort op, og Tony Fernandes vandt med en kneben sejr over Richard Branson. Selvom begge hold fik nul point, havde Fernandes’ team, Lotus Racing, en bedre slutstilling end Bransons team, Virgin Racing. Det har betydet, at Branson siden 2010 har stået i gæld til Tony Fernandes, og først nu efter lang tids venten og flere udsættelser skal væddemålet endelig gøres op.

Glatbarberede ben
Selvom der fra tid til anden kan træffes mandligt kabinepersonale ombord på fly i dag, er det den kvindelige udgave, som den 62-årge Branson skal imitere, og det morer de sig over hos AirAsia X.

Ifølge Fernandes betyder det tabte væddemål, at Virgin-bossen skal i gang med shaveren, så benene kan blive glatte, som det står i retningslinjerne for AirAsia X’ stewardesser. Branson får dog lov til at beholde skægget på, hvilket ikke har gjort den fotomanipulation, som AirAsia X har fået fremstillet til formålet, mindre festligt.

”Som kabinepersonale hos AirAsia X skal han indordne sig under vores standarder, og det inkluderer barberede ben, høje hæle, makeup og AirAsia X’ kendte røde uniform,” fortæller Fernandes, som pointerer, at kabinepersonalet også står for rengøring af toiletterne ombord.

Servicerer med et smil for velgørenhed
Branson erkender fuldt ud sejren til den 48-årige Fernandes, som endda arbejdede for Branson i Virgin Atlantic som finansinspektør i slutningen af 1980’erne.

”Jeg har gjort nogle uhyrlige ting i mit liv, men denne vil være oppe blandt de bedste,” fortæller Sir Richard Branson og fastslår, at Tony Fernandes vandt på fair vilkår.

”Jeg er en mand, som holder sit ord. Jeg klæder mig naturligvis på,” siger Branson og fortæller, at optrinnet bliver et led i en velgørenhedsindsamling.

For hver solgt billet til den særlige ruteflyvning bliver 100 australske dollars, svarende til 600 danske kroner, doneret til velgørenhedsorganisationen for børn Starlight i Australien. Derudover har AirAsia X besluttet, at 10 procent af alt salg ombord på denne flyvning skal gå til organisationen.

Og det kan gå hen at blive en pæn donation, som Richard Branson ender med at medvirke til. Ombord på Airbus A330-300-flyet, som skal gennemføre den seks timer lange flyvning, er der nemlig plads til 377 passagerer.