Volotea Airlines Boeing 717-200. Arkivfoto.

Volotea fejrer 15 millioner passagerer

Passager nummer 15 millioner modtager en uges luksusferie som start på et år med gratis flyvning med flyselskabet Volotea.

Luftfartsselskabet Volotea blev startet af Alaeo S.L. fra Barcelona, et selskab, der er skabt af de tidligere grundlæggere af lavprisselskabet Vueling – Carlos Muñoz og Lázaro Ros. Volotea startede driften den 5. april 2012, fra Venedigs lufthavn, Marco Polo Airport.

Volotea, der satser på flyforbindelser mellem små og mellemstore byer i Europa kunne i lufthavnen i Nantes kåre Julie Besson som kunde nummer 15 millioner, og overrække hende en pris bestående af en uges luksusophold i Palermo på Sicilien, samt gratis flyverejser med Volotea i et år.

Hun modtog prisen af Voloteas grundlægger og CEO Carlos Muñoz, inden hun fløj til Venedig med selskabet.

Fortsat vækst
“Der er ingen bedre måde at markere starten på 2018, end med at kunne kåre vores rejsende nummer 15 millioner siden starten i 2012. Det sker i et år med fortsat vækst for Voloteas rutenet med non-stop flyvninger mellem små og mellemstore byer i Europa, hvor vi tilbyder de rejsende hurtige forbindelser til fornuftige priser”, sagde Carlos Muñoz ved prisoverrækkelsen. Prisen følges op af konkurrencer på alle flyselskabets baser med et årsforbrug af flyrejser med Volotea som gevinster.

Volotea havde i 2017 4,8 millioner passagerer og i 2018 åbner selskabet 58 nye ruter for at kunne betjene sammenlagt 293 ruter til 78 små og mellemstore byer i 13 lande over det meste af Europa. Det gælder Frankrig, Italien, Spanien, Tyskland, Grækenland, Kroatien, Tjekkiet, Albaniaen, Portugal, Malta, Østrig, Irland og Luxembourg. Flyselskabet regner med at få mellem 5,7 og 6,0 millioner passagerer i 2018.

Ni baser og 32 fly
Volotea har indtil videre ni baser placeret i Venedig, Nantes, Bordeaux, Palermo, Strasbourg, Asturias, Verona, Toulouse og Genoa. Nye baser i Athen, Bilbao og Marseille vil blive åbnet i årets løb.

Flyselskabet har 875 ansatte og regner med at skabe yderligere 250 nye jobs i 2018. Rutenettet drives med

32 fly – 17 Boeing 717-200 og 11 Airbus A319-100 plus fire, der leveres i år. Valget af Airbus A319 som fremtidens fly for selskabet øger kapaciteten med 20 procent.

Relaterede artikler:

Medlem nummer 15 til A4E

Nyt lavprisflyselskab med 76 ruter