Vueling Airbus A320.200.

Vueling åbner tredje rute til København

Det spanske lavprisflyselskab Vueling fortsætter ekspansionen i Danmark. Den 18. juni åbner selskabet en rute fra Alicante til København.

I slutningen af oktober måned kunne det norske lavprisflyselskab Norwegian offentliggøre planerne om etablering af en base i Alicante. Herfra skal der i løbet af 2013 flyves direkte til 21 skandinaviske destinaitoner, herunder København og Billund.

Den spanske lavpriskonkurrent Vueling er ikke sen til at svare igen. Næste skandinaviske rute bliver fra Alicante til København. Ruten åbnes den 18. juni 2013 med to ugentlige afgange på henholdsvis tirsdage og lørdage.

Det bliver dermed Vueling´s tredje rute til København og den fjerde i alt til Danmark.

I forvejen flyver Vueling to gange dagligt mellem Barcelona og København samt op til fire gange om ugen mellem Málaga og København i højsæsonen. I sommertrafikprogrammet betjener Vueling herudoverdet jyske marked gennem en rute fra Barcelona til Aalborg med to ugentlige afgange.

Tre flyselskaber på ruten
Med Vuelings beslutning om at åbne mellem København og Alicante bliver der i den kommende sommer tre flyselskaber på ruten. Norwegian flyver seks gange om ugen i højsæsonen, mens SAS kan tilbyde op til fem ugentlige afgange.

Med 20.500 ekstra flysæder i sommertrafikprogrammetmellem København og Alicante bliver konkurrenten skærpet betydeligt. Men erfaringenviser samtidig, at markedet næsten er umætteligt til Alicante i højsæsonen.