Vueling Airbus A320.200.

Vueling opgiver planlagt rute til Skandinavien

Det spanske lavprisflyselskab Vueling har droppet planerne om at åbne en flyrute fra Barcelona til Malmø. Ruten skulle have været åbnet den 22. juni.

I januar måned kunne Europas fjerdestørste lavprisflyselskab Vueling annoncere åbningen af 23 nye ruter fra Barcelonai løbet af sommeren 2012.

På det tidspunkt var det allerede kendt, at Stockholm, København og Aalborg var valgt som nye skandinaviske destinationer for det fremadstormende spanske lavprisflyselskab.

Men i ærmet havde Vueling yderligere to destinationer, henholdsvis Stavanger og Malmø.

Malmø er opgivet
Ruten fra Barcelona tilMalmø var overraskende al den stund, at Vueling i forvejen havde annonceret København som ny destination. Men nu har Vueling tilsyneladende opgivet planerne om ruten til Malmø, der er blevet fjernet fra reservationssystemerne og fra rutekortet.

Ruten skulle have været etableret den 22. juni med to ugentlige afgange opereret med Airbus A319-fly tilk 150 passagerer.

I stedet har Vueling opgraderet på ruten til København, der i højsæsonen kommer op på 12 ugentlige afgange.

Det er formentlig Ryanairs beslutning om at starte op mellem Barcelona-Girona og Malmø, der har fået det spanske lavprisflyselskab til at trække sig. Det har dog ikke været muligt at få en officiel kommentar fra Vueling.

Fastholder andre skandinaviske ruter
At Vueling har valgt at opgive ruten til Malmø er dog et isoleret tilfælde. De øvrige nye skandinaviske ruter ser ud til at blive gennemført som planlagt.

Vueling har endda valgt at opgradere ruten fra Barcelona til Aalborg til tre ugentlige afgange mod oprindeligt to.

Stavanger-ruten startes op den 25. juni med tre ugentlige afgange, der dog reduceres til to i højsæsonen, hvilket kunne tyde på, at Aalborg har solgt bedre end Stavanger.

SAS har overraskende også valgt at flyve mellem Stavanger og Barcelona. Denne rute åbnes den 28. juni med én ugentlig returflyvning.