Vueling-fly i Barcelona El-Prat.

Vueling sætter rekord

I højsæsonen vil fly fra det spanske lavprisflyselskab Vueling lette fra lufthavne i hele Europa hvert 2,5 minut. Det svarer til mere end 500 flyafgange om dagen.

Europas fjerdestørste lavprisflyselskab Vueling ses oftere i de skandinaviske lufthavne, hvor det spanske selskab forsøger at kæmpe sig ind på det store marked for fritidsrejsende mellem Skandinavien og Spanien.

I dag flyver Vueling blandt andet til København og Aalborg samt til yderligere seks byer i Norden. Det er primært ruter fra Barcelona El Prat til de nordiske destinationer, som Vueling har etableret i den såkaldte første bølge. Anden bølge omfatter flyvninger fra Málaga, Alicante og Firenze, hvor Københavns Lufthavn i første omgang er blevet valgt som destination for disse nye spanske ruter.

Samlet set flyver Vueling 114 gange om ugen mellem de otte nordiske byer og de nævnte destinationer i Spanien og Italien.

Det er dog intet at regne for, når man sammenligner med Vuelings samlede produktion. Her vil der i højsæsonen være mere end 500 afgange på de mest travle dage, hvilket er ny rekord for det spanske lavprisflyselskab. Det betyder, at hver dag letter et Vueling-fly fra en lufthavn i Europa hvert 2,5 minut.

Høj punktlighed
Selvom Vueling er et sydeuropæisk flyselskab, formår man alligevel at holde en relativ høj punktlighed. I årets første måneder af 2013 har punktligheden været omkring 91 procent baseret på knap 6.500 operationer. I Barcelona El Prat-lufthavnen, hvor Vueling har en markedsandel på 35 procent, er man dog endnu bedre til at få flyene afsted til tiden. Her er punktligheden på imponerende 92 procent.

For at kunne gennemføre det rekordstore antal afgange i sommertrafikprogrammet har Vueling 70 Airbus-fly til rådighed. Af disse er 66 fly Airbus A320 med en sædekapacitet på 180 passagerer, mens fire Airbus A319-fly med 144 sæder betjener de lidt tyndere ruter samt ruter under opstart.

I 2012 rejste 15 mio. passagerer med Vueling, mens 17,7 mio. var at finde i konkurrenten Norwegians fly. For få år siden var Vueling større end Norwegian, men nordmændene har tilsyneladende trykket hårdere på gaspedalen igennem de senere år.