Wozniacki i flyvende stil i Billund

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki præsenterede i går et nyt Turkish Airlines-fly på landingsbanen i miniaturelufthavnen i Legoland.

Et Airbus A321-fly har en længde på cirka 44,50 meter og et vingespænd i nærheden af 34 meter. Det var dog ikke målene på den flymodel, som Turkish Airlines i går præsenterede i Legoland-parken i Billund.

Det var i stedet et Airbus A321-fly bygget af 8.500 legoklodser med en længde på 1,8 meter og et vingespænd på under 1,7 meter.

Flymodellen blev overrakt af tennisstjernen Caroline Wozniacki, som siden 2010 har været såkaldt Business Ambassador for Turkish Airlines. I Legoland-parken skal flyet fremover cirkulere på den 520 kvadratmeter store miniaturemodel af Billund Lufthavn. Her kommer Turkish Airlines i selskab med fly frablandt andet KLM, SAS og Singapore Airlines.

“Vi er meget glade for at kunne sætte Turkish Airlines på landingsbanen i Legoland. For os er det et godt billede på, at Turkish Airlines er et flyselskab i vækst, som åbner nye, spændende lokale ruter til eksempelvis Billund,“ siger Osman Sahan, der er General Manager hos Turkish Airlines i Billund.

Turkish Airlines etablerede den 9. juli i år en direkte rute fra Billund til Istanbul. Her flyver det tyrkiske flyselskab tre gange om ugen til det store trafikknudepunkt i Ataturk Airport. Herfra er der mange attraktive flyforbindelser til Asien, Mellemøsten og Afrika. Selv fremhæver Turkish Airlines destinationerne Bangkok og Cape Town som oplagte one-stop forbindelser fra Billund.

Øget tilgængelighed til Legoland
Med flyruten fra Istanbul til Billund åbner der sig også muligheder for, at flere udenlandske turister kan besøge Legoland. Forlystelsesparken tager hvert år imod 1,7 mio. gæster, hvoraf omkring 40 procent kommer fra Tyskland, Sverige og Norge.

“BIllund er en spændende destination for de mange udenlandske turister, som besøger Legoland hvert år. Vi håber naturligvis, at Turkish Airlines´ nye rute vil gøre det endnu nemmere for gæsterne at finde vej til Legoland,“ sagde Legoland´s direktør Henrik Höhrmann i forbindelse med præsentationen af det nye Turkish Airlines-fly.