SAS-fly i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn/PR)

​Slut med SAS-ansatte i Aalborg Lufthavn

Fra årsskiftet vil der ikke længere være SAS-ansatte i Aalborg Lufthavn, da al ground handling outsources til lufthavnen.

Fra 1. januar vil det i Aalborg Lufthavn ikke længere være SAS’ eget personale, der tager sig af indcheckning og billettering samt servicerer passagererne ved forsinket eller bortkommen bagage. SAS har allerede outsourcet ground handling i flere lufthavne i Sverige og en række destinationer udenfor Skandinavien.

Nu er turen kommet til Aalborg, hvor SAS i dag beskæftiger 18 medarbejdere.

”Det er selvfølgelig trist, at sige farvel til vores SAS-ansatte i Aalborg, men alle 18 ansatte på stationen er tilbudt nye job i Aalborg Lufthavns ground handling,” siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS Danmark, til CHECK-IN.dk.

Pressechefen fremhæver det har været vigtig for SAS, at det bliver en god proces for de ansatte.

”Det er en del af vores overordnede strategi om, at skabe mere fleksibilitet og besparelser,” fortæller Trine Kromann-Mikkelsen.

Hun lover, at de rejsende til og fra Aalborg med SAS, vil få den samme service, som de er vant til i dag. Aalborg Lufthavn har i mange år varetaget baggagehåndteringen for SAS. Funktionerne inde i lufthavnsterminalen har SAS selv stået for. Men det slutter nu.

Af de 18 SAS-ansatte ved stationen i dag, har 12 valgt at takke ja til, at blive overført til lufthavnens handling og bliver således ansat i Aalborg Lufthavn fra 1. januar. De sidste seks ansatte har valgt at gå på pension eller søge nye udfordringer.

Kun Aarhus tilbage
I Billund er det allerede lufthavnen, som varetager alle opgaver omkring SAS-flyvningerne, mens der i Aarhus fortsat er en station med SAS-ansatte.

”Det er ingen hemmelighed, at vi forhandler med Aarhus Lufthavn om, at de skal overtage ground handling for SAS, men der er ikke sat nogen konkret tidsplan på,” siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Af de tjenester SAS tilbyder i Aalborg Lufthavn i dag, vil billettjenesten ikke blive overført til lufthavnens ground handling. De rejsende må, i de tilfælde der opstår behov for dette, kontakte SAS via telefon.

Gamle kolleger bliver nye
Direktør ved Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, kan nu se frem til at blive øverste chef igen for mange af sine gamle kolleger. Inden han startede som direktør i lufthavnen i 2008 var han 34 år i SAS, hvoraf de 14 sidste var som chef for blandt andet stationen i Aalborg.

”Vi er allerede i gang med planerne om at integrere de 12 nye kollegaer fra SAS og er ved at udarbejde vagtplaner for januar,” siger Søren Svendsen.

”Jeg kender de fleste af dem fra min tid i SAS og de har arbejdet side om side med de ansatte i Aalborg Lufthavn, så alle kender hinanden,” fortsætter Søren Svendsen.

Akkurat som SAS lover han, at de rejsende vil opleve det samme serviceniveau.

”De synergier og den fleksibilitet, som vi nu kan opnå, vil skabe en endnu bedre service for lufthavnens passagerer,” siger Søren Svendsen.

Blandt andet vil lufthavnen overtage SAS’ nuværende serviceskranke, således at lufthavnen får en større og mere synlig serviceskranke for alle passagerer.