​Takstaftale giver ekstra millionregning til Alsie Express

Den nye takstaftale i Københavns Lufthavn, som øger taksterne for indenrigstrafik med 122 procent, vil koste Alsie Express op mod 1,8 mio. kroner om året.

Det bliver en dyr fornøjelse for det lille indenrigsflyselskab Alsie Express, at Københavns Lufthavn og lufthavnens tre største flyselskaber er blevet enige om at øge passagertaksterne på indenrigsflyvninger fra Københavns Lufthavn med 122 procent over de næste to år.

Stigningen fra omkring 45 kroner til 100 kroner per afrejsende indenrigspassager vil koste Alsie Express mellem 1,5 og 1,8 mio. kroner om året i ekstraudgifter på selskabets indenrigsrute fra Sønderborg til København.

”Det er virkelig en spand kold vand i hovedet på os. Vi driver en meget lille rute, hvor vi i forvejen vender hver en krone,” forklarer direktør Henrik Therkelsen fra Air Alsie, som står bag Alsie Express.

Gælder for alle
I starten af august kunne Københavns Lufthavn præsentere en ny firårig aftale om hvad det skal koste luftfartsselskaberne at bruge lufthavnen. Aftalen var forhandlet på plads med lufthavnens tre største bruger; SAS, Norwegian og easyJet. De nye takster gælder dog for alle luftfartsselskaber.

SAS og Norwegian har begge base i Københavns Lufthavn, mens easyJet sidder på over fem procent af trafikken i lufthavnen. Og det er det, der gav dem plads ved forhandlingsbordet. SAS og Norwegian fik forhandlet en aftale hjem, som fra 1. april næste år betyder, at udenrigs- og indenrigsfly vil blive parkeret ved siden af hinanden over hele lufthavnen. Indenrigsfly vil altså ikke længere være henvist til Terminal 1 og de yderste gates i Finger A.

Hurtigt ind til byen
For SAS og Norwegian vil det give et bedre transferprodukt for de af selskabernes kunder, som rejser mellem provinsen og udlandet. Men for et selskab som Alsie Express, der kun flyver til Sønderborg, har det ikke den store positive betydning. Snarere tværtimod, påpeger Henrik Therkelsen.

”Vores passagerer vil bare gerne hurtigt ind til byen. Det bliver sværere, når man fremover skal ind gennem hele lufthavnen,” siger Henrik Therkelsen med henvisning til at ind- og udgangen samt bagageudlevering i Terminal 1 nedlægges. Fra 1. april skal alle afrejsende passagerer, uanset om de skal til provinsen eller udlandet, ind gennem den centrale sikkerhedskontrol mellem Terminal 2 og 3. Og alle ankommende passagerer skal ud gennem den centrale bagageudlevering i stueetagen i Terminal 3.

Alsie Express vil senere i denne måned mødes med Københavns Lufthavn for at høre mere om de nye vilkår og takster for at bruge lufthavnen.