100 SAS-fly skal have tysk eftersyn

Det skandinaviske flyselskab har tegnet kontrakt med Lufthansa Technik om vedligehold af selskabets kortdistanceflåde.

Frem til udgangen af 2018 vil SAS sende sine fly af typerne Airbus A320 og Boeing 737NG til Lufthansa Technik AG, når disse skal gennemgå de omfattende C-checks. Det er indholdet af en ny aftale, som SAS har indgået med Lufthansa Gruppens datterselskab, der har hovedsæde i Hamborg.

De såkaldte C-checks er et særligt omfattende eftersyn af flyet, som gennemføres cirka hvert andet år. Alt efter flytype kræver denne type eftersyn op til 6.000 mandetimer.

Med den nye aftale sikrer Lufthansa Technik AG sig ikke mindre end 100 nye fly i sin portefølje af fly, som selskabet vedligeholder. Aftalen skønnes at indebære mere end 150 C-checks af SAS’ fly i den periode, som kontrakten løber.

C-checkene på SAS’ 737’ere og A320’ere vil finde sted primært hos Shannon Aerospace, Lufthansa Technik Group’s Irish overhaul operation samt Lufthansa Technik Sofia, der er tre af de i alt 32 selskaber, som Lufthansa Technik AG består af.

Leverandør af reservedele
Det er langtfra første gang, at SAS underskriver kontrakt med Lufthansa Technik AG. Allerede i dag sender SAS sine Airbus A330 og A340-langrutefly til Lufthansa Technik for C-check. Det er en opgave, der varetages af Lufthansa Technik Malta.

”SAS er glad for at kunne udvide et allerede tæt samarbejde med Lufthansa Technik, der nu også omfatter flytyperne Boeing 737NG og Airbus A320, som er kerneflåden i vores operation. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med Lufthansa Technik i den kommende periode, så det bliver en effektiv og besparende proces for begge parter,” fortæller Knut Dissen, vicedirektør for SAS Technical Operations.

SAS samarbejder også med Lufthansa Technik om levering af reservedele til hele SAS’ flyflåde, der i alt tæller mere end 140 fly. Den nye aftale kommer ifølge de to selskaber til at samle den viden, de enkelte værksteder besidder om flyene, hvilket skal optimere vedligeholdelsesprocedurerne fremover.