10,5 mio. passagerer på fem måneder

For første gang nogensinde har Københavns Lufthavn i fem måneder i træk haft over 2 mio. passagerer pr. måned gennem lufthavnen. I alt 10,5 mio. passagerer er siden begyndelsen af juni rejst til og fra lufthavnen i Kastrup.

Fremgangen fortsætter i Københavns Lufthavn. For første gang nogensinde rejste mere end 2 millioner passagerer gennem lufthavnen i oktober måned. Det helt præcise tal var 2.051.658 passagerer.

Passagervæksten i oktober måned var således på 13,4 procent i forhold til samme periode året før. Det er samtidig årets næsthøjest vækst, idet kun marts måned var bedre med en stigning i passagertallet på 17,2 procent.

Men ikke nok med, at oktober måned var den første måned nogensinde med over 2 millioner rejsende. Det er også første gang, at Københavns Lufthavn i fem måneder i træk har kunnet præstere passagertal højere end 2 millioner pr. måned. Det betyder, at næsten 10,5 millioner passagerer har rejst gennem Københavns Lufthavn fra begyndelsen af juni til udgangen af oktober måned.

”Det er et klart tegn på at der er kommet gang i dansk økonomi ovenpå krisen, hvilket gavner flyselskaberne gennem forbedrede belægningsprocenter og øget kapacitet,” siger Københavns Lufthavnes salgsdirektør Carsten Nørland.

Oktober 2010 har også skubbet sig ind på lufthavnens TOP10-liste som den 8. travleste måned nogensinde i Københavns Lufthavns historie.

Den største stigning blev registeret i indenrigstrafikken, der voksede med 16,5 procent i forhold til oktober 2009, mens antallet af udenrigspassagerer steg med 13 procent. Lidt mindre var væksten i transferpassagerer, der samlet var 11,8 procent højere i dette års oktober måned.

Foto: Noget tyder på, at 2010 bliver rekordernes år i København Lufthavn. I de seneste fem måneder er næsten 10,5 millioner passagerer rejste gennem lufthavnen.