Fornyet passagervækst for Norwegian. (Foto: Norwegian)

11 procent flere rejste med Norwegian

Norwegians passagertal for januar viser en stigning på 11 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Norwegians interkontinentale flyruter havde den største vækst i løbet af januar. I forhold til samme måned sidste år er der tale om en vækst på ikke mindre end 55 procent. I alt havde lavprisselskabet 2.333.932 passagerer, hvilket er 223.356 flere end i januar sidste år.

Den totale trafikvækst, fløjne passagerkilometer (RPK) steg med 29 procent, og de udbudte sædekilometer Available Seat Kilometers (ASK) steg med 30 procent. Load factor var 82 procent, hvilket er et fald på ét procentpoint. Omsætningen pr. enhed (RASK) skønnes at være 0,26 for måneden, hvilket er en nedgang på to procent.

Negativt påvirket punklighed
”Vi er meget glade for, at væksten fortsætter i januar, der traditionelt er præget af lavere efterspørgsel. Den globale ekspansion fortsætter, og det er flyvningerne mellem Europa og USA, der bidrager mest til væksten. Som tidligere år flyver Norwegian også mellem storbyer på den amerikanske østkyst og de fransk-caribiske øer Martinique og Guadeloupe. Dermed opnår vi en bedre udnyttelse af flåden i lavsæsonen i Europa”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian gennemførte 98,9 procent af de planlagte flyvninger i januar, og punktligheden var på 72,4 procent. Punktligheden blev negativt påvirket af vejrforholdene i Oslo, London og New York.

Stadig flere fly
Norwegians flådefornyelse fortsætter. I januar modtog selskabet en ny Boeing 737-800 og en Boeing 787-9 Dreamliner. I alt får Norwegian leveret 11 Dreamliners, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800 i år.

Norwegian er det sjettestørste lavprisselskab i verden med omkring 7.000 ansatte. I dag opererer Norwegian godt 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA. Norwegian har en flyflåde på over 140 fly, som betjener omkring 30 millioner passagerer om året. Selskabet har en af verdens yngste flåder med en gennemsnitsalder på 3,6 år.

Den gennemsnitlige fløjne distance for Norwegian steg med 12 procent i januar sammenlignet med samme måned sidste år.

Relaterede artikler:

Norwegian vil flyve til Washington med A321LR

50.000 passagerer med Norwegian-bus

Norwegian sikrer sig argentinsk driftstilladelse