Airbus A319-100 fra Air France. (Foto: Air France)

16 nye europæiske Air France-ruter

Air France åbner i sommertrafikprogrammet 16 nye sæsonruter, hvor seks af disse udgår fra Paris-CDG og således også kan benyttes af danske rejsende.

Nye destinationer i Marokko, Italien, Kroatien, Spanien og Frankrig er en del af sommertrafikprogrammet fra Air France. Hovedparten af de nye ruter er højsæsonruter, da det franske flyselskab fra midten af juli til udgangen af august har en mindre efterspørgsel fra forretningsrejsemarkedet, hvormed flykapacitet kan frigives til sæsonruter.

I perioden fra den 15. juli til den 2. september vil Air France således flyve til Bari, Cagliari, Dubrovnik, Ibiza og Perpignan, ligesom selskabet også planlægger at flyve fra Paris-CDG til Agadir i Marokko, der hidtil har været betjent af Transavia France fra Orly Airport syd for Paris.

Til Bari vil Air France flyve fem gange om ugen fra den 18. juli til den 2. september med et mix af Airbus A320/A319, mens Cagliari på Sardinien derimod skal betjenes med Embraer E190 fra datterselskabet HOP fra den 16. juli til den 2. september.

Ruten til Dubrovnik skal flyves to gange om ugen med Airbus A319 fra den 19. juli til den 1. september, mens Ibiza-ruten får tre ugentlige afgange med A319 fra 18. juli til 2. september.

10 nye regionale sæsonruter
En indenrigsrute til Perpignan, der ligger i det sydlige Frankrig tæt på den spanske grænse, er der også blevet plads til. Her flyves der fem gange om ugen fra den 16. juli til den 2. september med Embraer E190, der opereres af HOP!

De fem nye sæsonruter til destinationer ved Middelhavet kommer oveni 11 ny sommerruter, som Air France allerede har annonceret, således at man kommer op på i alt 16 nye ruter i den kommende sommer.

Der er herudover tale om ruten fra Paris-CDG til Agadir samt ruter fra Marseille til Athen, Beirut og Geneve. Nice bliver forbundet med Tel Aviv, Athen og Beirut, mens det også bliver muligt at flyve fra Toulouse til Athen og Ibiza. Fra Montpellier bliver det herudover muligt at flyve til Ibiza, mens Air France også vil oprette en rute fra Toulon (ny SAS-destination fra København, red.) til Geneve.

 

Relaterede artikler:

Syv nye langdistanceruter i 2017 fra Air France-KLM

Ny Air France-rute til Stockholm

Air France åbner ny rute fra København