Foto: Lufthansa Group

18.000 Lufthansa-aflysninger

Lufthansa Gruppen har indtil videre aflyst 18.000 flyvninger i 2018. Det svarer til to ugers produktion i Frankfurt Lufthavn.

Det er ikke alene SAS, der kæmper med et relativt stort antal aflysninger. Lufthansa Gruppen har således også været hårdt ramt i 2018, og tidligere på ugen afslørede koncerndirektør Harry Hohmeister i et interview med Hamburger Abendblatt problemets omfang.

“På tværs af koncernen har der år til dato været omkring 18.000 aflysninger, hvilket svarer til to ugers lukning af vores største hub i Frankfurt,” lød den konkrete udmelding ifølge aerotelegraph.com.

Herudover har der også været et større antal forsinkelser, som har betydet, at passagererne har mistet deres tilslutningsfly. Lufthansa forsøger naturligvis at ved egen indsats at minimere antallet af forsinkelser og aflysninger, men Lufthansa-direktøren peger på en række eksterne årsager, der også har spillet ind.

“Det vanskelige er, at mange af årsagerne ikke ligger hos flyselskaberne, men andre steder, såsom flyvekontrol, sikkerhedskontrollen eller bagagehåndtering.”

Motorproblemer med A320neo
Udover at forskellige eksterne leverandører i fødekæden får en del af skylden for de mange uregelmæssigheder, rettes skytset også mod flyproducenterne.

Lufthansa har ligesom mange andre flyselskaber fået leveret de nye Airbus A320neo, og her er der utilfredshed med den variant, som den tyske luftfartskoncern har anskaffet sig. De er nemlig udstyret med motorer fra Pratt & Whitney, og der har været betydelige problemer med motorerne på de nye fly, hvilket har resulteret i forsinkede leveringer samt fly der måtte tages ud af drift til ekstraordinære opgraderinger.

“Pålideligheden er i øjeblikket væsentligt dårligere end for et konventionelt A320,” mener Harry Hohmeister, der samtidig understreger, at når neo-flyene er i luften, er det gode fly, der bruger mindre brændstof og er støjsvage.

To procent aflyses
Ser man på de aktuelle tal for regularitet og punktlighed, er det da også tydeligt, at Lufthansa Gruppen er udfordret. Ifølge flightstats.com har selskaberne i den tyske luftfartskoncern aflyst op imod 2.000 flyvninger i løbet af de seneste 30 dage, mens omkring 30.000 flyvninger er blevet forsinket. Det skal ses i forhold til en planlagt produktion på omkring 110.000 operationer.

Hos SAS er der registreret 520 aflysninger og 3.600 forsinkede flyvninger i samme periode, og her har den planlagt produktion været på 27.000 flyvninger.

 

Relaterede artikler:

SAS ekstremt udfordret af aflysninger

Atter mange aflysninger hos SAS

Lufthansa-boss: Vi er overbelastede