Nyt flyselskab på København-Istanbul rute

Det tyrkiske flyselskab Atlas Global åbner den 24. juni en rute mellem Istanbul og København med fem ugentlige afgange. Dermed får Turkish Airlines konkurrence på ruten.

Det statsejede tyrkiske flyselskab Turkish Airlines får den 24. juni konkurrence på flyvningerne mellem København og Istanbul-Ataturk lufthavnen, når Atlas Global etablerer sig på ruten. Det privatejede tyrkiske flyselskab har ikke officielt meldt noget ud om den nye rute til København, men rutens tidtabel er netop blevet tilgængelig i de globale reservationssystemer.

Heraf fremgår det, at Atlas Global fem gange om ugen vil flyve mellem Istanbul og København med Airbus A320-fly, der har plads til 164 passagerer fordelt med 156 på Economy class og otte på Business Class.

Transfer til indenrigsdestinationer
I forvejen flyver Turkish Airlines tre gange dagligt mellem Istanbul-Ataturk og København, mens selskabet også flyver en gang dagligt mellem Istanbuls Sabiha Gocken International Airport og den danske hovedstadslufthavn. På denne rute flyver Pegasus Airlines også 10 gange om ugen i sommertrafikprogrammet.

Turkish Airlines satser især på at bringe skandinaviske passagerer til selskabets store hub i Ataturk-lufthavnen og derfra videre til destinationer i Mellemøsten, Afrika og Asien. Derimod forventes Atlas Global at ville forsøge at tiltrække rejsende, der skal via Istanbul til indenrigsdestinationer som Izmir, Adana, Antalya, Kayseri, Trabzon og Gaziantep.

Atlas Global etablerede den 16. marts en rute mellem Istanbul og Stockholm-Arlanda, hvor der flyves dagligt på ruten. Selskabet tilbyder en Business Class, hvor der udover udsøgte kulinariske oplevelser lokkes med 40 kg bagage, 100 centimeters benplads samt loungeadgang til Ataturk-lufthavnen.

Fakta

Istanbul – København
Lufthavne og lufthavnskoder Istanbul-Ataturk (IST)
Københavns Lufthavn, Terminal 2 (CPH)
Tidtabel Alle ugens dage med undtagelse af torsdage og lørdage. (24.06.16 – 24.03.17)
KK6133: IST 10:25 – 12:50 CPH
KK6134: CPH 14:20 – 18:30 IST
Flyvetid 3 timer 25 minutter / 3 timer og 10 minutter
Afstand 2.023 km
Flytype Airbus A320

 

Relaterede artikler:

CPH-rute til Istanbuls anden lufthavn

Turkish Airlines ekspanderer i Norden

Turkish Airlines opruster i CPH

Turkish Airlines med langdistancefly fra CPH