Airbus A319-100 fra easyJet ved baseåbningen i Hamborg. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

250.000 danskere rejste fra Hamborg

Hamborg Lufthavn voksede med næsten 10 procent sidste år. Væksten i danske rejsende udgjorde alene 13,5 procent, således at 250.000 danskere rejste til eller fra den nordtyske lufthavn.

Det gik stærkt i Hamborg Lufthavn i 2014. Lufthavnen voksede med 9,3 procent til 14,76 mio. passagerer, hvormed positionen som den femtestørste lufthavn i Tyskland blev konsolideret.

Det var ikke alene rejsende fra Nordtyskland, der fandt vej til Hamborg Lufthavn. Der var faktisk 250.000 danskere der fløj til og fra lufthavnen, hvilket er ny rekord og en stigning på 13,5 procent i forhold til året før.

Selvom udbuddet af flyruter fra Billund Lufthavn er stærkt og varieret, har mange syddanskere alligevel valgt at rejse fra Hamborg. Det skyldes især, at en stor lavprisvækst i 2014 satte billetpriserne under pres, hvilket gjorde det attraktivt at rette blikket mod den store tyske lufthavn.

“Gennem de seneste 12 måneder har mange flyselskaber lanceret et stort antal nye ruter. Især har lavprisflyselskaberne haft stor vækst. Bredden i rutenettet kombineret med de lave priser har helt sikkert bidraget til væksten,“ siger Dr. Jörgen Kearsley, der er marketingschef hos Hamborg Lufthavn.

Nye lavprisruter
Det er især det britiske lavprisflyselskab easyJet, der har trukket væksten i Hamborg Lufthavn. Den 30, marts sidste år åbnede selskabet en base i Hamborg Lufthavn med 22 ruter, herunder en rute til København.

Basen er sidenhen blev udvidet, således at der er to A319 og ét A320-fly stationeret i Hamborg. Dermed kan easyJet tilbyde seks nye destinationer i sommeren 2015, hvor Heraklion (Kreta), Thessaloniki, Pisa, Paris-Orly, Alicante og Bologna kommer på rutekortet.

I Hamborg Lufthavn møder easyJet stor konkurrence fra Germanwings, der flyver til omkring 50 destinationer fra den nordtyske lufthavn. Germanwings vil sætte større fly ind på destinationer som Budapest, Stockholm og Madrid, mens Bari og Izmir bliver nye rejsemål i den kommende sommer.

Endelig vil Germania fra slutningen af februar flyve hver onsdag til Mashad i Iran. Fra marts vil Germania flyve til Tel Aviv og Paphos (Cypern), mens højsæsonen byder på Santorini og Zakynthos i det græske øhav.