Boeing 787 Dreamliner fra Norwegian. (Foto: Norwegian)

282 strandede danskere nåede hjem til jul

Mandag var der tale om et reelt sammenbrud i Norwegians juletrafik på langdistanceruterne. Alligevel lykkedes det 282 danskere at komme hjem til jul med 12 timers forsinkelse, mens omkring 250 rejsende satte kursen fra CPH mod Florida med en tilsvarende forsinkelse.

I løbet af den 23. december var situationen ganske kaotisk for Norwegians langdistanceruter. Der var tale om reelt sammenbrud i juletrafikken.

Forsinkelser på mellem 14 og 28 timer havde præget de sidste dage hos Norwegian på ruterne mellem Skandinavien og Florida. Man havde endda sendt et ekstra fly til Fort Lauderdale for at afhjælpe situationen, men dette fly gik også i stykker, mens det oprindelige forsinkede fly manglede udhvilet besætning.

Alligevel lykkedes det for Norwegian i morgen lokal tid kl. 05:59 at få et Dreamliner-fly i luften med kurs mod Københavns, således at danske rejsende kunne forvente at komme hjem til Danmark med i første omgang otte timers forsinkelse. Ankomsten var sat til cirka kl. 20:00 i aften.

Til CPH med et halvt døgns forsinkelse
Men efter flyet var kommet i luften med kurs mod CPH, blev det tilbagedirigeret til Fort Lauderdale, hvor det landede igen kl. 07:37. Skæbnen var derfor uvis for de omkring 282 danskere, der havde håbet at komme hjem til jul. Afhængig af problemets omfang, kunne danskerne risikere at komme til at holde jul i et fly over Atlanten, eller måske i værste tilfælde i Fort Lauderdale.

“Jeg kan bekræfte at vi har haft en indikation på en teknisk fejl, som betød at flyet måtte returnere til Fort Lauderdale. Vi har ikke flere informationer på nuværende tidspunkt,“ siger Astrid Mannion, der er kommunikationsrådgiver hos Norwegian.

Det viste sig heldigvis, at Norwegian kunne få CPH-flyet afsted nogle timer senere fra Fort Lauderdale, således at passagererne ankom ved midnatstid natten mellem mandag og tirsdag med 12 timers forsinkelse. Samtidig måtte de passagerer, der skulle flyve på juleferie lillejuleaftensdag kl. 15.15 vente til kl. 01.26 næste morgen på selve juleaftensdag før de kunne få luft under vingerne. De omkring 250 danskere ankom til Fort Lauderdale i Florida den 24. december kl. 06.39 lokal tid – lige akkurat tidsnok til de allersidste juleforberedelser.

Norwegian kunne samtidig bekræfte, at selskabet mandag måtte indleje et Boeing 767-fly fra portugisiske EuroAtlantic til at rydde op i de massive forsinkelser. Hvordan EuroAtlantic-flyet skal i første omgang disponeres på ruterne fra Oslo til New-Oslo og herefter på Stockolm-New York-Stockholm.