airBaltic i Riga. (Foto: airBaltic)

445.546 skandinaver med airBaltic

Letlands flyselskab airBaltic havde i 2017 445.546 passagerer til og fra Sverige, Norge og Danmark.

Flyselskabet havde en fremgang på 14 procent i sit passagertal, som valgte at benytte rutenettet, der er bredt ud over Europa, Rusland, SNG og Mellemøsten.

“2017 var et fremragende år for airBaltic. Vi lancerede 13 nye destinationer, introducerede syv af de nye Bombardier CS300 og blev udnævnt til det mest punktlige flyselskab i verden. I løbet af anden halvdel af året slog vi vores egen passagerrekord hver måned. Vores team har gjort et fantastisk stykke arbejde,” siger Martin Gauss, administrerende direktør for airBaltic

“Nu er vi på vej med en god start for 2018. I år vil vi tilbyde endnu større udvalg af praktiske rejsemuligheder med mindst otte nye destinationer. Vi fortsætte den bæredygtige vækst og de gode driftsmæssige resultater, som vi forudså i vores forretningsplan Horizon 2021,” tilføjer han.

3,5 millioner passagerer i alt
airBaltic har i 2017 haft i alt 3.523.300 passagerer eller 22 procent flere end året før på selskabets rutenet, som spænder over Europa, Skandinavien, Rusland, SNG og Mellemøsten. Det er det største antal passagerer nogensinde i selskabets historie.

Der er direkte flyforbindelser fra Riga til København og Billund i Danmark, Stockholm og Göteborg i Sverige, samt Oslo og Stavanger i Norge.

Tidligere i år blev airBaltic kåret som nummer ét i verden med hensyn til punktlighed af OAGs analytikere, som hentede resultater fra over 50 millioner flyfortegnelser. airBaltic har været med på listen over de bedst præsterende i punktlighed over de seneste fire år. Ifølge OAG opnåede airBaltic en punktlighed på 90,01 procent.

60 destinationer
airBaltic flyver til over 60 destinationer fra sin base i Riga, Letland. Fra hver af disse lokaliteter tilbyder airBaltic hurtige forbindelser via Riga til selskabets rutenet, der ud over Europa, Skandinavien, SNG og Mellemøsten byder på direkte fly fra Tallinn og Vilnius.

airBaltic er et aktieselskab, der blev stiftet i 1995. Selskabets hovedaktionær er den lettiske stat med 80,05 procent, mens Lars Thuesen ejer omkring 20 procent gennem sit helejede Aircraft Leasing 1 SIA. airBaltics flåde består af 30 fly – syv Bombardier CS300, 11 Boeing 737 og 12 Bombardier Q400Next Gen.

Relaterede artikler:

AirBaltics nye CS300-fly var midlertidigt på jorden

AirBaltic vil udskifte Q400-flyene

AirBaltic klar til første CS300-flyvning